«Πολιτική εκμετάλλευση» και για τους άρτους της εορτής των Τριών Ιεραρχών στη Ν. Ιωνία;
Νέα Ιωνία

«Πολιτική εκμετάλλευση» και για τους άρτους της εορτής των Τριών Ιεραρχών στη Ν. Ιωνία;

Οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Αγγελική Δούκα και Ουρανία Χρυσανθοπούλου, αντιστοίχως, ανέλαβαν να απαντήσουν στις καταγγελίες που έχουν γίνει για άρνηση του Δήμου να παράσχει άρτους στα σχολεία ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Από το 2015 έως και σήμερα, που εκδόθηκε νέα εγκύκλιος, η εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν σχολική αργία, ο εκκλησιασμός μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν προαιρετικός και η αρτοκλασία γινόταν από την Εκκλησία, χωρίς ανάμειξη του Δήμου, σημειώνουν οι δύο πρόεδροι στην κοινή ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας ότι με τη φετινή εγκύκλιο η ημέρα θεωρείται σχολική γιορτή και δίνεται στα σχολεία η επιλογή μεταξύ εκκλησιασμού και άλλων εκδηλώσεων στον χώρο του σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, στα σχολεία που έθεσαν το ερώτημα αν υπήρχε δυνατότητα αγοράς αρτιδίων, η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς, όπως εξηγούν οι πρόεδροι, «ούτε προβλεπόταν, ούτε προβλέπεται κάτι τέτοιο».

Καταλήγουν δε σημειώνοντας ότι «είναι ευνόητο ότι ο Δήμος διαθέτει τα χρήματα στα σχολεία για τις καθημερινές τους ανάγκες κι όχι για περιπτώσεις που “προκύπτουν” στην πορεία και γίνονται αντικείμενα πολιτικής εκμετάλλευσης και διαστροφής της αλήθειας».

Η Δ. Θωμαΐδου θυμίζει στον διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας τον θεσμικό ρόλο του…

Λίγο αργότερα, με ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου, απευθυνόμενη προς τον διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, Δημ. Πανταγιά τον ψέγει για σχετική επιστολή του στον τοπικό Τύπο και το κατηγορεί ότι διαθέτει «επιλεκτική μνήμη», παρακινούμενος «ίσως» από «προσωπικές πικρίες».

Ειδικότερα, η δήμαρχος στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Απάντηση της Δέσποινας Θωμαΐδου προς Δημ. Πανταγιά για την προμήθεια άρτων στα σχολεία

Κύριε Πανταγιά,

Διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Με έκπληξη και συνάμα δικαιολογημένη απορία για την άγνοιά σας, παρά τα έτη υπηρεσίας σας και τις διοικητικές θέσεις στις οποίες έχετε υπηρετήσει, ανέγνωσα επιστολή σας στον τοπικό Τύπο σχετικά με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στις σχολικές μονάδες της πόλης μας και την «εύλογη» κατά την άποψή σας ερώτηση, την οποία υπογράφετε ως υπηρεσιακός παράγοντας σε αυτή τη φάση.

Θα ήθελα να θυμίσω στη μάλλον ασθενική και επιλεκτική, κατά περίπτωση, μνήμη σας ότι δεν προβλέπεται, όχι σήμερα αλλά από μακρού παρελθόντος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί επιλεξίμων δαπανών των Σχολικών Επιτροπών των Δήμων, οποιαδήποτε δαπάνη για την προμήθεια άρτων για οποιαδήποτε σχολική θρησκευτική εορτή.

Δεν μπορώ λοιπόν να ερμηνεύσω το όψιμο ενδιαφέρον σας. Ίσως είναι νωπή η πικρία σας από την πανηγυρική απόρριψη της προσφυγής που καταθέσατε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη νομιμότητα της σύνθεσης της Σχολικής Επιτροπής σε ό,τι σας αφορά προσωπικά.

Σας παρακαλώ να περιοριστείτε στον θεσμικό σας ρόλο ως διευθυντής σχολικής μονάδας και στα απορρέοντα από αυτόν, καθήκοντά σας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet