Δεν «πέρασε» ψήφισμα για τις φωτιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας
Κοινωνία

Δεν «πέρασε» ψήφισμα για τις φωτιές στο Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας

Η δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία για μία ακόμη φορά με τη μείζονα μειοψηφία, αρνήθηκαν να στηρίξουν το σχέδιο ψηφίσματος που έφερε η ελάσσων μειοψηφίας και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι και στην Κινέτα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2018, όπως καταγγέλλουν, με ανακοίνωσή τους 9 δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας.

«Είναι τελικά τόσο δύσκολο να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στην πόλη μας;», αναρωτιούνται οι σύμβουλοι και προσθέτουν: «Δεν χρειάζεται να κυριαρχούν οι μικροπολιτικές σε κεντρικό επίπεδο και μικροπαραταξιακές σε τοπικό επίπεδο σκοπιμότητες σε τόσο σημαντικά θέματα, πόσω μάλλον όταν αφορούν σε ανθρώπινες ζωές! Εκείνο που χρειάζεται είναι να πάμε μπροστά, χωρίς να αγνοούμε τις ευθύνες όσων τις έχουν. Την ώρα αυτή απαιτείται η ενότητα όλων. Εμείς μπορούμε!».

Ακολουθεί το ψήφισμα δημοτικών συμβούλων Ν. Ιωνίας για πρόσφατες πυρκαγιές:

Προς Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Αναμουρλόγλου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε περιμέναμε στο σημερινό Δ.Σ. να είχατε προνοήσει εσείς και η δημοτική αρχή να φέρει ένα ψήφισμα για την τεράστια θανατηφόρα καταστροφή από την πυρκαγιά της προηγούμενης βδομάδας στο Μάτι Αττικής. Την παράληψη αυτή επιδιώκουμε να την καλύψουμε οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι και παρακαλούμε να το θέσετε ως θέμα στη σημερινή συνεδρίαση.

ΨΉΦΙΣΜΑ

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νέας Ιωνίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της 30/7/2018 να εκφράσει την βαθειά του θλίψη για την τραγική απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής την 23/7/2018, μεταξύ των οποίων και συμπολιτών μας, και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Η ανικανότητα του κράτους και της Κυβέρνησης να προστατεύσει τους πολίτες είναι απόδειξη, η πλήρης καταστροφή και ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων!!!

Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό και το κάλεσμά του προς τους Υπουργούς να αναλάβουν και αυτοί τις πολιτικές τους ευθύνες, χωρίς μια συγνώμη, χωρίς συνέπειες, με περίσσιο θράσος ότι τα έκαναν όλα καλά, φανερώνει όχι μόνο την ανικανότητα τους αλλά και ότι είναι επικίνδυνοι να μένουν στις καρέκλες τους.

Η πολιτική τους να ρίξουν τα βάρη στους προκατόχους τους για το πελατειακό κράτος και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων διαχρονικά από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, δεν πείθει κανέναν αφού τα ίδια μέτρα για εισπρακτικούς λόγους εφήρμοσαν και αυτοί με πρόσφατες αποφάσεις.

Οι μνημονικές πολιτικές, πέρα από τη μείωση του εισοδήματος σε βάρος χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων, εφαρμόζονται σε βάρος της προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, μειώνοντας τραγικά τα κονδύλια στους κοινωνικούς τομείς, σε αντίθεση με τα υπεραυξημένα κονδύλια της διάσωσης των τραπεζών, την υπερχρηματοδότηση, το ΝΑΤΟ κ.λπ.

Απαιτούμε να απολογηθούν και να αποδοθούν ευθύνες από ανεξάρτητη δικαιοσύνη σε όλους τους υπεύθυνους.

Απαιτούμε να γνωστοποιηθούν τα σχέδια της πολιτικής προστασίας που υπήρχαν, αν εφαρμόστηκαν και αν υπάρχουν για όλα τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσουμε.

Τα 22 θύματα της Μάνδρας δυστυχώς δεν συνέτισαν αυτό το ανάλγητο κράτος.

Απαιτούμε από το Δήμο Ν. Ιωνίας να εκπονήσει αξιόλογα σχέδια πολιτικής προστασίας ή να επικαιροποιήσει τυχόν υπάρχοντα , να εκπαιδεύσει το Δημοτικό προσωπικό σε θέματα πολιτικής προστασίας, να δημιουργήσει κατάλληλο τμήμα εθελοντών για ειδικές και ακραίες καταστάσεις πυρκαγιάς , πλημμυρών, σεισμών κ.λπ. και να κάνει κοινωνό του ανωτέρω σχεδιασμού του με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες της πόλης μας.

Καλούμε τους πολίτες, πέρα από τη θαυμαστή αλληλεγγύη που δείχνουν στα θύματα αυτών των τεράστιων καταστροφών, να απαιτούν συνεχώς την καταδίκη των υπευθύνων, την ανασυγκρότηση του κράτους και τη μέγιστη κοινοποίηση των σχεδίων της πολιτικής προστασίας από όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΘΩΜΑΪΔOY ΔEΣΠΟΙΝΑ,
ΒΛΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, 
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ,
ΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, 
ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΡΗΣ, 
ΜΠΡΑΤΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, 
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, 
ΚΟΛΜΑΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet