Δημιουργία Αλληλεγγύη: Να ισχύσει το μεικτό σύστημα συνεδρίασης στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας
Πολιτική

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Να ισχύσει το μεικτό σύστημα συνεδρίασης στο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Να πραγματοποιούνται διά ζώσης και με τηλεδιάσκεψη οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας προτείνει η παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη, καθώς και να αλλάξει ο χώρος των συνεδριάσεων λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Κυρία δήμαρχε και κύριοι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, και στη χθεσινή (5/7) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορέσαμε τελικά να πετύχουμε την απαραίτητη απαρτία. Όπως όλοι ενημερωθήκαμε επί τόπου πολλοί συνάδελφοι από όλες τις παρατάξεις δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν δικαιολογημένα (μην ξεχνούμε ότι υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες), κυρίως, δε, από τον φόβο του κορωνοϊού και την τεράστια έξαρση των κρουσμάτων. Εμείς ως παράταξη έχουμε προτείνει εδώ και καιρό να ισχύσει το μεικτό σύστημα, της διά ζώσης συνεδρίασης παράλληλα με την τηλεδιάσκεψη, στο Δημοτικό μας Συμβούλιο ώστε συνάδελφοι που έχουν κάποιο πρόβλημα να μπορούν να παρίστανται και να έχουμε απαρτία.

Όμως εσείς, η δημοτική αρχή, αρνείστε να το πραγματοποιήσετε για τεχνικούς λόγους, παρ’ ότι στους όμορους Δήμους με το μεικτό σύστημα γίνονται οι συνεδριάσεις εδώ και πολύ καιρό. Στη χθεσινή συζήτηση ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει. Ελπίζουμε ότι από την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εφαρμόσετε αυτό το μεικτό σύστημα συνεδριάσεων ώστε να επιτυγχάνεται απαρτία για να μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της πόλης. Δεν γίνεται να αναγκάσουμε τους συναδέλφους, που φοβούνται τον κίνδυνο μόλυνσής τους, να παρευρίσκονται στην μικρή αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Προτείνεται επίσης η λύση να αλλάξει ο τόπος συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με απόφασή μας και να συνεδριάζουμε στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου δίπλα στα ΚΕΠ ή στην πολυγωνική αίθουσα Εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου – 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας. Έχουν προβλεφθεί διαδικασίες από τον Νόμο. Στη Νέα Ιωνία γιατί δεν τις εφαρμόζετε;».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Τσιακαλάκης Γεώργιος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη και Μαρία Ελισάβετ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet