Δ. Θωμαΐδου: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πλήττει την ιστορική μνήμη μας
Πολιτική

Δ. Θωμαΐδου: Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πλήττει την ιστορική μνήμη μας

«Η μετατροπή του συμβόλου του Οικουμενικού Ελληνισμού και μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Του Θεού Σοφίας, της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη, με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, σε τζαμί πλήττει βάναυσα την ιστορική μας μνήμη και τις παρακαταθήκες μας» δηλώνει η δήμαρχος Νέας Ιωνίας.

«Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός προσέφερε στην παγκόσμια κοινότητα αυτό τον Ιερό Ναό, μεταξύ άλλων, ως πολύτιμο και ανεπανάληπτο μνημείο που μπορεί και πρέπει να ενώνει τα διεστώτα» σημειώνει η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, για να προσθέσει:

«Και σε γενικές γραμμές μέχρι σήμερα κατορθώθηκε. Η εργαλειοποίησή του για προφανείς πολιτικούς λόγους αποδεικνύει, για μία ακόμη φορά, ότι τελικά οι συμβολισμοί δεν είναι άνευ ουσίας. Τα σύμβολα είναι η κληρονομιά του χθες αλλά και το χρέος του σήμερα και δεν πρέπει επ’ ουδενί να θεωρούνται κεκτημένα. Απαιτείται από όλες και όλους η προστασία των αξιών και των συμβόλων ως δομικών στοιχείων της μνήμης που δεν σβήνει ποτέ, αλλά διαφυλάττει την ιστορία και δίνει την προοπτική στους λαούς».

Και η δήμαρχος καταλήγει στη δήλωσή της:

«Καλούμε όλες και όλες σε αυτοσυγκράτηση και ψύχραιμη θεώρηση των γεγονότων. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και της πίστης στις αξίες της καταγωγής μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet