Εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Βορειοδυτικών Προαστίων Αθήνας στη Ν. Ιωνία για τους πρόσφυγες
Πολιτική

Εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Βορειοδυτικών Προαστίων Αθήνας στη Ν. Ιωνία για τους πρόσφυγες

Η ΚΕΕΡΦΑ Βορειοδυτικών Προαστίων Αθήνας πραγματοποιεί εκδήλωση με τίτλο «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες και Μετανάστες από τη Μόρια μέχρι το Τυμπάκι – Ξεσηκωνόμαστε για την καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α.!» την Τετάρτη 23/9, στις 7.30μ.μ., στην πλατεία Σημηριώτη (Λ. Ηρακλείου – δίπλα από τον ΟΤΕ), στη Ν. Ιωνία.

Θα μιλήσουν οι Θανάσης Καμπαγιάννης (δικηγόρος – πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α., Αφροδίτη Φράγκου (δημοσιογράφος – LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Μαρία Ντάσιου (γιατρός στο Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας), Τζαβέντ Ασλάμ (πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα».

Συντονίζει η Άννα Αδαμίδη, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Αθήνας.

Κάλεσμα για την εκδήλωση απευθύνουν και οι τοπικές επιτροπές ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ιωνίας, Αμαρουσίου και Ηρακλείου Αττικής. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η δίκη της Χρυσής Αυγής τελείωσε και στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Η Νέα Δημοκρατία στρώνει τον δρόμο για να ξανασταθεί στα πόδια της η ακροδεξιά και να ξαναβγούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου στους δρόμους: από τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα μέχρι την κόλαση της Μόριας και του Καρά Τεπέ, η κυβέρνηση εφαρμόζει ρατσιστικές ακροδεξιές πολιτικές που θυμίζουν την περίοδο της ανόδου της Χ.Α. -με αποτέλεσμα, τότε, 18 ναζιστές στη Βουλή και καθημερινές φασιστικές επιθέσεις στους δρόμους.

Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό! Με μάχες γειτονιά τη γειτονιά, το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα έκλεισε δεκάδες «γραφεία»-ορμητήρια της φασιστικής συμμορίας, απομόνωσε τους φασίστες, περιόρισε τις φασιστικές επιθέσεις και πέταξε τη Χ.Α. έξω από τη Βουλή το 2019.

Έτσι θα συνεχίσουμε. Η χθεσινή διαδήλωση στο Κερατσίνι, όπου χιλιάδες και χιλιάδες εργατιάς και νεολαίας βροντοφώναξαν «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», δείχνει τη διάθεση του κόσμου να μην επιτρέψει στην ατιμωρησία της ναζιστικής συμμορίας να συνεχιστεί.

Η 7η Οκτώβρη είναι ήδη απεργιακή. Με κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και άλλων ομοσπονδιών, χιλιάδες εργαζόμενοι/ες θα απεργήσουν και θα διαδηλώσουν έξω από το Εφετείο, διεκδικώντας την καταδίκη των ναζί. Μαζί και η νεολαία, με καταλήψεις σε σχολεία και σχολές, οι πρόσφυγες από τα καμπ και οι κοινότητες των μεταναστών, όλοι και όλες θα απαιτήσουμε οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν να μπουν βαθιά στη φυλακή, μαζί με τους ηγέτες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet