Πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής Κίνησης Εκτός Σχεδίου προς το Δ.Σ. Ν. Ιωνίας για επέτειο Πολυτεχνείου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής Κίνησης Εκτός Σχεδίου προς το Δ.Σ. Ν. Ιωνίας για επέτειο Πολυτεχνείου

Με αφορμή όσα έλαβαν χώρα χθες 17 Νοεμβρίου, στην επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο κέντρο των Αθηνών και τις συλλήψεις που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία εις βάρος διαδηλωτών, η δημοτική Κίνηση, Εκτός Σχεδίου, με επικεφαλής τη δημοτική σύμβουλο, Αγγελική Βάσιλα, απευθύνει πρόταση σχετικού ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας.

Ειδικότερα, το η πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής Κίνησης αναφέρει:

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, χαιρετίζει τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, τόσο το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στον σταθμό Λαρίσης αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Έγιναν προσαγωγές από την πορεία στα Προπύλαια και επίσης προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στον Σταθμό Λαρίσης και κατευθύνθηκαν με πορεία προς τα Σεπόλια.

Από την αστυνομική βία που ασκήθηκε από ΜΑΤ, αύρες και μηχανοκίνητες μονάδες σημειώθηκαν και τραυματισμοί συναδέλφων με κάποιους από αυτούς να μεταφέρονται στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των πολιτικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Σκοπός ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του «Το Πολυτεχνείο ζει!»

Η κυβέρνηση δεν δίστασε να δείξει τον ωμό αυταρχισμό της σε όλα τα επίπεδα. Όμως ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί και συλληφθεί και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία και πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, υγεία, ελευθερία συνεχίζεται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet