Π. Μανούρης: Η Νέα Ιωνία δεν θα ανεχθεί άλλες δικαιολογίες για πισωγύρισμα
Πολιτική

Π. Μανούρης: Η Νέα Ιωνία δεν θα ανεχθεί άλλες δικαιολογίες για πισωγύρισμα

Με αισιόδοξα μηνύματα ξεκίνησε η νέα χρονιά για την παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη και τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Παναγιώτη Μανούρη, που έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους σε εορταστικό κλίμα στο κέντρο της πόλης.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κάλεσμα της παράταξης την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στο κινηματοθέατρο «Αστέρας», δίνοντας μία ιδιαίτερη «παράσταση νίκης στην εκδήλωση», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν εκπρόσωποι από 38 συλλόγους και τοπικούς φορείς, καθώς και γνωστά ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, βουλευτές, παράγοντες της Αυτοδιοίκησης και αρκετοί υποψήφιοι των επικείμενων εκλογών.

Την πίτα της παράταξης ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, που ευχήθηκε σε όλους υγεία και μακροημέρευση και στην παράταξη «καλό αγώνα για τα δίκαια της πόλης». Ακολούθησε o Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Ζάλα», με χορούς και τραγούδια από την Κρήτη.

Στην ομιλία του, ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης αναφέρθηκε συνοπτικά στο χθες, το σήμερα και το αύριο της Νέας Ιωνίας. Ξεκινώντας από τη σπουδαία ιστορία της πόλης, που φτιάχτηκε από Μικρασιάτες πρόσφυγες, ο Παναγιώτης Μανούρης είπε ότι «σε έναν τέτοιο ιστορικό πυρήνα δεν ταιριάζει η σημερινή εικόνα παρακμής. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι το 2019 είναι η χρονιά που η πόλη δεν θα ανεχθεί άλλες δικαιολογίες».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε: «Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σας ευχήθηκα με μία ρήση του Τόμας Έλιοτ που έγραφε: “Οι λέξεις της περασμένης χρονιάς ανήκουν στη γλώσσα της περασμένης χρονιάς. Και οι λέξεις της νέας χρονιάς, περιμένουν μία άλλη φωνή”. Σήμερα, θέλω να σας μιλήσω με αυτή την άλλη φωνή, που περιμένει καιρό να ακούσει η πόλη μας. Σε αυτή την αίθουσα βλέπω πολιτικούς και πολίτες που μου θυμίζουν ότι αυτή ακριβώς είναι η ομορφιά της δημοκρατίας μας. Ο τρόπος, δηλαδή, που στεκόμαστε όλοι δίπλα – δίπλα, ως ίσοι μεταξύ ίσων και ο μόνος αδέκαστος κριτής για την πολιτεία του καθενός μας είναι το τι πραγματικά προσφέραμε για το κοινό καλό. “Οι λέξεις της νέας χρονιάς”, που λέει ο Τόμας Έλιοτ, είναι για μένα ακριβώς αυτές: Το κοινό καλό! Και η φωνή της νέας εποχής δεν μπορεί ούτε να μηδενίζει, ούτε να λασπολογεί, ούτε να ασχολείται με τη μιζέρια και την εσωστρέφεια των καιρών. Η φωνή της νέας Εποχής πρέπει να είναι σε θέση να περιγράψει ξεκάθαρα και αισιόδοξα το μέλλον».

Σκιαγραφώντας τις προθέσεις του και τους κύριους στόχους του προγράμματός του ο κ. Μανούρης είπε:

«Η Νέα Ιωνία είναι η πόλη μας! Θέλουμε – ή μάλλον καλύτερα – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πλέον να τη δούμε να προκόβει και να αναπτύσσεται. Τη θέλουμε κόμβο εμπορίου και παραγωγικής δραστηριότητας, τόπο ασφαλή και ευχάριστο για τα παιδιά μας, φιλική πόλη για την καθημερινότητά μας και απαιτούμε να έχει τοπικό κοινωνικό κράτος, για να μη νιώθει κανείς μόνος και ανυπεράσπιστος. Απαιτούμε ακόμη να μας παρέχει ποιότητα ζωής, με όμορφες και φροντισμένες γειτονιές – όπως μας έμαθαν οι Μικρασιάτες πρόγονοί μας – που μας παρέδωσαν μία πόλη προκοπής και ευημερίας».

Ασκώντας κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή, ο Παναγιώτης Μανούρης τόνισε:

«Τα χρόνια της κρίσης η Νέα Ιωνία πέρασε και περνάει ακόμη τη δική της παρακμή. Με πρόσχημα το “λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν”, οι δομές της εγκαταλείφθηκαν, τα έργα σταμάτησαν και οι συντηρήσεις αρκέστηκαν στα μπαλώματα. Όμως το 2019 είναι η χρονιά που η πόλη δεν θα ανεχθεί άλλες δικαιολογίες. Σηκώνουμε το κεφάλι και ορθώνουμε το ανάστημα, αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όσα πραγματικά αξίζει η Νέα Ιωνία. Δηλαδή: Ένα άλμα ανάπτυξης που θα αλλάξει τις ζωές μας».

Στο σημείο αυτό ο υποψήφιος δήμαρχος περιέγραψε τις βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποίησαν αρκετοί δήμοι της χώρας και κατάφεραν να αναπτυχθούν εν μέσω κρίσης και κατέληξε λέγοντας:

«Έτσι εξελίσσεται ο κόσμος γύρω μας, την ώρα που μερικοί εδώ ψελλίζουν δικαιολογίες για τη στασιμότητα και την ανεπάρκειά τους. Το ‘χω πει και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: Οι ανεπαρκείς δεν ταιριάζουν στη Νέα Ιωνία. Είναι το γονίδιο της πόλης τέτοιο που μπορεί, προς στιγμήν, να τους ανεχθεί, αλλά δεν θα τους συγχωρήσει. Ούτε τους ίδιους, ούτε το πισωγύρισμα και τη μιζέρια που προκαλούν».

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη έθεσε ένα σαφές δίλημμα στους παριστάμενους με την εξής φράση: «Όποιος θέλει την πόλη όπως είναι σήμερα, δεν έχει παρά να ψηφίσει τη σημερινή δημοτική αρχή. Όποιος θέλει όμως να αλλάξει την πόλη και να την πάει στο μέλλον, έχει την επιλογή μπροστά του. Και αυτή η επιλογή είμαστε εμείς».

Μιλώντας για το πρόγραμμα που καταρτίζει η παράταξη του, ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε περήφανος, αφού πρόκειται για ένα «άλμα ανάπτυξης για τη Νέα Ιωνία», που συντάσσεται ήδη από εξειδικευμένους επιστήμονες, τεχνοκράτες και έμπειρους αναλυτές, «αφού» – όπως είπε χαρακτηριστικά – «έχουμε αφουγκραστεί και καταγράψει ως παράταξη την τελευταία πενταετία τα προβλήματα της πόλης, συνομιλώντας με τοπικούς φορείς, τον Εμπορικό Σύλλογο και τα μέλη του και εκπροσώπους των κοινωνικών δυνάμεων της Νέας Ιωνίας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτης Μανούρης είπε ότι «το 2019 θα είναι μία διαφορετική χρονιά. Μία χρονιά αλλαγής για τη Νέα Ιωνία».

Ακολούθησε η απονομή 7 τιμητικών βραβείων, τα οποία δόθηκαν σε ανθρώπους που κάνουν την πόλη περήφανη με τις διακρίσεις τους στον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και τον Αθλητισμό.

Ειδικότερα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους:

  • Γεώργιο Φουντουλάκη, πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για τη δύναμη ψυχής, την προσφορά και το έργο του.
  • Ομάδα Handball Γυναικών του ΟΦΝΙ, για την κατάκτηση του κυπέλλου και το σερί των επιτυχιών της στην Α1 Εθνική Κατηγορία.
  • Γιώργο Τζατζιμάκη, για την πρωτιά του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων και το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέκτησε στο βάδην.
  • Τάνια Γούπου, για τις διακρίσεις της στη Νομική Επιστήμη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, ως αθλήτρια της ομάδας «Ανατολή».
  • Γκαμπριέλ Μαλάι, επίσης αθλητή της ομάδας «Ανατολή», για την πρώτη θέση στη βαθμολογία, στην κατηγορία των αγοριών στο Δίαθλο.
  • Ειρήνη Γκολφινοπούλου, ως πρωταθλήτρια Ελλάδος για δύο συνεχόμενες χρονιές στη Ρυθμική Γυμναστική.
  • Σταυρίνα Γεωργούλα, για το γραπτό της που βραβεύτηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUROSCOLA, με θέμα το πώς μπορούν οι Ευρωπαίοι πολίτες να ενισχύσουν τη δημοκρατική φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις απονομές έκαναν κατά σειρά ο υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο υπεύθυνος Οργανωτικών της παράταξης και μέλος του ΚΕΜΙΠΟ Μάκης Λυκούδης, η βουλευτής της Ν.Δ. Νίκη Κεραμέως, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Στάθης Νουβέλογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Παναγιώτης Τσεκούρας και ο λυκειάρχης του 5ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Δημήτρης Πανταγιάς.

Κομμάτια από την πίτα της παράταξης έκοψαν συμβολικά οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λαζαρίδης, Μιλτιάδης Καναβός, Ευθύμιος Παπαμαργαρίτης, Χρήστος Βλάχος, Βασίλης Χριστοδούλου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και μέλος πλέον της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη Φώτης Τσομπάνογλου.

Επίσης, ο τομεάρχης Επαγγελματικού και Επιστημονικού Τομέα και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Κωστόπουλος, ο υποψ. βουλευτής της Ν.Δ., γραμματέας παραγωγικών τομέων και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολιτάς, η υποψ. βουλευτής της Ν.Δ. και γραμματέας στον τομέα Γυναικών Ζωή Ράπτη, ο υποψ. βουλευτής και μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Πανταζής, η υποψ. βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ. Αλεξάνδρα Σαγρή, ο γραμματέας της Β4 Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Δ., Γιώργος Τσούκας, ο γεν. γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., Γεώργιος Ντούρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Χατζηαγγελής, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης ΚΙΝ.ΑΛ. Πάνος Παπαλυμπέρης, η νυν περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα και υποψήφια με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, ο πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας Χρήστος Αναμουρλόγλου και άλλοι επίσημοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη, Νίκος Πευκιανάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον Γιάννη Σγουρό, Νίκος Δακουτρός, ο υποψ. περιφερειακός σΣύμβουλος Αττικής Ηλίας Κόκκαλης, με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Σαντοριναίος, με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, η υποψ. περιφερειακή σύμβουλος Στέλλα Αδαμοπούλου, με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού, ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κανελλάκης, με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε μήνυμα του δημάρχου Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Λίλιαν Αθημαρίτου, με την ευχή για «γόνιμη αντιπαράθεση και εποικοδομητική συνεργασία μετεκλογικά για το καλό της πόλης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet