Π. Μανούρης προς Δ. Θωμαΐδου: Με προσχηματικές προσκλήσεις  δεν «χτίζονται» υγιείς συνέργειες παρατάξεων
Πολιτική

Π. Μανούρης προς Δ. Θωμαΐδου: Με προσχηματικές προσκλήσεις δεν «χτίζονται» υγιείς συνέργειες παρατάξεων

Λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δημιουργία – Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης, κατηγορεί τη νέα δήμαρχο, Δέσποινα Θωμαΐδου για «προσχηματική» διάθεση συνεργασίας και για «παρασκηνιακές διεργασίες».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει:

Παραμονή της ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στη Νέα Ιωνία, με μία άνευ προηγουμένου (μέσω Τύπου) ανακοίνωσή της, η νέα δήμαρχος απηύθυνε μια γενικόλογη και αόριστη πρόσκληση στις παρατάξεις για δήθεν προγραμματική σύγκλιση.

Επειδή ακόμα και η παρωδία έχει όρια, θέλουμε να την ενημερώσουμε ότι οι δημοτικές αρχές που ενδιαφέρονται ειλικρινά για ευρύτερες συνεργασίες σε θέματα που αφορούν στη διοίκηση, διαβουλεύονται επί προγραμματικών θέσεων ουσίας με τις παρατάξεις που εκλέχτηκαν στους Δήμους. Βέβαια, στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχουν προσυμφωνημένα οφίτσια, ούτε γίνονται στο παρασκήνιο προσπάθειες υφαρπαγής δημοτικών συμβούλων. Φυσικά όποιος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της πόλης με ευρύτερη συναίνεση δεν διακινεί μανιφέστα μέσω Τύπου, για το θεαθήναι παραμονές της ορκωμοσίας του.

Δηλώνουμε σθεναρά και δημόσια ότι ως πλειοψηφούσα παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη», με 15 δημοτικούς συμβούλους, ουδέποτε λάβαμε πρόσκληση για διάλογο από την κ. Θωμαΐδου, που δήθεν κόπτεται όψιμα για το «κοινό καλό». Έχουμε αποδείξει με την πορεία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι ξέρουμε να υπηρετούμε το συμφέρον της πόλης. Με διαφάνεια όμως και ψήφο ευθύνης. Χωρίς στρουθοκαμηλισμούς και συναλλαγές θέσεων.

Ευχόμαστε ολόψυχα η νέα δήμαρχος να καταλάβει έγκαιρα ότι οι Ιωνιώτες δεν τρώνε κουτόχορτο και τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά ως παράταξη δεν σκοπεύουμε να βοηθήσουμε κανέναν να τους ταΐσει. Δεν το πράξαμε ούτε προεκλογικά και ασφαλώς δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε και τώρα.

Αν παρ’ ελπίδα όμως, κάποιος νοιάζεται για το «κοινό καλό» που αναφέρει το μανιφέστο αοριστολογιών της κ. Θωμαΐδου, θα δηλώσουμε και πάλι παρόντες, αφού η διαδρομή μας έχει αποδείξει ότι εμείς ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να υπηρετήσουμε το συμφέρον της πόλης. Χωρίς καν να ζητάμε ανταλλάγματα και εξουσίες. «Σωσίβιο» όμως και άλλοθι σε προσυμφωνημένες συναλλαγές εξουσιών δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανένα.

Συνιστούμε στην κ. Θωμαΐδου, έστω και τώρα, να λειτουργήσει θεσμικά και όχι κρυφά και υπόγεια, όπως έπραξε προ των εκλογών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet