Στο έλεος της πανδημίας οι παιδικοί σταθμοί στη Νέα Ιωνία καταγγέλλουν οι γονείς
Print Friendly, PDF & Email
Νέα Ιωνία

Στο έλεος της πανδημίας οι παιδικοί σταθμοί στη Νέα Ιωνία καταγγέλλουν οι γονείς

Να δοθούν χρήματα από το ταμείο του Δήμου για την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών στους παιδικούς σταθμούς της πόλης ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Νέας Ιωνίας.

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος τονίζει ότι ζήτησε συνάντηση με τη δήμαρχο, Δ. Θωμαΐδου, ωστόσο σημειώνει ότι «η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν να κρύβεται και να διαδίδει ψέματα, για να φέρει αντιμέτωπους τους γονείς με τις παιδαγωγούς και την παιδίατρο».

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Είναι πραγματικά εγκληματικό το γεγονός ότι στους παιδικούς σταθμούς παιδιά και προσωπικό έχουν αφεθεί πλήρως στο έλεος της πανδημίας. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της διοίκησης του ΚΕΒΡΕΦΟ, της δημοτικής αρχής και συνολικά της κυβέρνησης για τους τεράστιους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά τα παιδιά, το προσωπικό και κατ’ επέκταση οι οικογένειες όλων μας.

Στην παντελή έλλειψη μέτρων, στην απουσία ενημερωμένου πρωτοκόλλου για τον τρόπο λειτουργίας των παιδικών σταθμών, τοποθετηθήκαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων με ανακοίνωση μας στις 9 Ιανουαρίου 2022, στην οποία μεταξύ άλλων ζητούσαμε: Ιχνηλάτηση και μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στους παιδικούς σταθμούς (σε παιδιά και προσωπικό) με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Με το άνοιγμα των σταθμών (τη Δευτέρα 10/1/22) αναρτήθηκαν νέες οδηγίες από την παιδίατρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, στις οποίες μεταξύ άλλων προβλεπόταν ,και σωστά, όποιο παιδί επιστρέφει μετά από ασθένεια στον παιδικό σταθμό να έχει αρνητικό διαγνωστικό τεστ. Άμεσα, την επόμενη μέρα (Τρίτη 11/1/22), παρεμβήκαμε στη διοίκηση του ΚΕΒΡΕΦΟ και τους ενημερώσαμε ότι αυτό που ζητάμε είναι η διοίκηση και η δημοτική αρχή να αναλάβουν την ευθύνη (το κόστος και τον τρόπο διεξαγωγής) αυτών των τεστ, που είναι απαράδεκτο να μετακυλίεται για μια ακόμη φορά στους γονείς. Στη συνάντηση αυτή επισημάναμε ότι δεν υπάρχει καμία δημόσια δομή που να διενεργεί δωρεάν τεστ στα παιδιά αυτών των ηλικιών. Την επόμενη μέρα (Τετάρτη 13/1/22) ζητήσαμε συνάντηση με την ίδια τη δήμαρχο, Δ. Θωμαΐδου για να θέσουμε το πρόβλημα.

Η αντιμετώπιση όμως της δημοτικής αρχής ήταν να κρύβεται, να μην απαντάει στα δίκαια αιτήματά μας και ταυτόχρονα να διαδίδει ψέματα, για να φέρει αντιμέτωπους τους γονείς με τις παιδαγωγούς και την παιδίατρο.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας έκλεισε το 2021 με ένα αποθεματικό στο ταμείο του εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Χρήματα που προέρχονται από τη φορολογία όλων μας. Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθούν τώρα κάποια από αυτά τα χρήματα για να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών σταθμών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet