Για την Πόλη που μας Αξίζει: Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παπάγου 3 χρόνια μετά τη χρηματοδότηση
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Για την Πόλη που μας Αξίζει: Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παπάγου 3 χρόνια μετά τη χρηματοδότηση

Το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Δημοτική Ενότητα Παπάγου θίγει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Για την Πόλη που μας Αξίζει, Απόστολος Χαλιμάς.

Ο υποψήφιος θέτει ερώτημα προς τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, σχετικά με το ότι δεν προχώρησε το έργο, παρά τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και παραθέτει και «10 λόγους θυμού και οργής» όπως τους ονομάζει, για την κατάσταση του γηπέδου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Ερωτάσθε κ. δήμαρχε
Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παπάγου 3 χρόνια μετά τη χρηματοδότηση
10 λόγοι θυμού και οργή του απλού δημότη

Οι σκέψεις μου, αυτές που θα σας εκθέσω πιο κάτω αφορούν την «πορεία» των εργασιών σχετικά με την ανακατασκευή του γηπέδου και όλα τα «μεγάλα» λόγια που έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα. Προσοχή ότι διαβάσετε είναι μόνο αλήθειες.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο δήμαρχός μας συναντήθηκε με γονείς παιδιών και 2-3 παράγοντες του Α.Σ. Παπάγου και τους ενημέρωσε για την πορεία της ανακατασκευής του γηπέδου. Αφού λοιπόν παρέθεσε μία σειρά από ενέργειες που έχει κάνει, υποστήριξε ότι αυτός ουδέποτε είχε συμπεριλάβει την ανακατασκευή του γηπέδου στο προεκλογικό πρόγραμμά του και ουδέποτε προσπάθησε να «πουλήσει» το έργο προκειμένου να πάρει ψήφους.

Αφού λοιπόν παρέθεσε όλα τα έγγραφα και τις ενέργειες που έχει κάνει, τους είπε ότι έχει καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα και περιμένει τη μελέτη για το γήπεδο με χλοοτάπητα 8ης γενιάς και μόλις πάρει στα χέρια του όλα τα έγγραφα τότε θα προκηρύξει ο ίδιος ο Δήμος τον διαγωνισμό προκειμένου να μην καθυστερήσει από την Περιφέρεια.

Βέβαια όπως πάντα δεν έφταιγε αυτός, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το γήπεδο είναι σε δασική περιοχή και το δασαρχείο δεν έδινε την άδεια και την έγκριση! Ως συνήθως έφταιγε κάποιος άλλος και ποτέ ο Δήμαρχος. Όλα τα παραπάνω είναι πολύ ωραία κατά τον δήμαρχο, αλλά:

α. Με βάση λοιπόν τα λεγόμενα του δημάρχου, όλοι εμείς που διαβάσαμε το προεκλογικό του πρόγραμμα και είμαστε παρόντες όταν ήρθε στην αποχαιρετιστήρια γιορτή της ομάδας τον Ιούνιο του 2014 και τον ακούσαμε, είμαστε «τυφλοί», «αγράμματοι» και μάλλον «κουφοί». Σας παραθέτω τα αναγραφόμενα στη σελίδα 19 του προεκλογικού προγράμματος του δημάρχου Παπάγου – Χολαργού:

«Τοποθετούμε πλαστικό χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου της οδού Κύπρου και διαμορφώνουμε τον περιβάλλοντα χώρο, εξέδρες κ.λπ.».

β. Όπως λοιπόν μπορεί να διαβάσει κάποιος στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2014, η ανακατασκευή του γηπέδου είναι μέσα στα έργα που ο νυν δήμαρχος είχε υποσχεθεί. Πού χάθηκε όμως το συγκεκριμένο έργο; Μήπως πνίγηκε στα νερά της βροχής με τα οποία συνήθως πλημμυρίζει;

γ. Ερευνώντας το θέμα του χλοοτάπητα 8ης γενιάς έμαθα από εκπρόσωπο μεγάλης εταιρείας κατασκευής γηπέδων ότι δεν υφίσταται τέτοια κατηγορία χλοοτάπητα. Ο καθένας μπορεί να  ονομάσει τον τάπητα όπως θέλει. Η ουσία όμως είναι μία, ότι το Γήπεδο Ποδοσφαίρου Παπάγου είναι το τελευταίο χωμάτινο γήπεδο σε όλη την Αττική.

δ. Την ιστορία με το Δασαρχείο την ακούμε πολλά χρόνια και είναι πλέον αστείο να συζητάμε για αυτό. Ρωτάω τον αξιότιμο δήμαρχο κ. Αποστολόπουλο. Έχει εμφανιστεί μία έστω φορά στο Δασαρχείο για να κάνει παράσταση στον δασάρχη; Να μας πει πότε και ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Όμως τούτη την ώρα το θέμα του δασαρχείου λύθηκε, αλλά το γήπεδο παραμένει στην ίδια κατάσταση που είναι τα τελευταία 40 χρόνια!!! Γιατί δήμαρχε;

Σκεφτόμενος όλα τα παραπάνω, μου έχει δημιουργηθεί ένα και μοναδικό συναίσθημα. Ένας απίστευτος θυμός:

  • Θυμός για τα λόγια του δημάρχου που ποτέ δεν έγιναν πράξη.
  • Θυμός που, ενώ η Περιφέρεια έχει εγκρίνει το πόσο των 800.000 ευρώ, ο δήμαρχος της σκόνης δεν έχει «κινήσει γη και ουρανό» να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα και να κάνει ένα εξαιρετικό έργο, την ανακατασκευή του Γηπέδου.
  • Θυμός για τα στελέχη του δημάρχου, που ενώ εμφανίζονταν πέρυσι φέρνοντας συγγενείς τους για προπόνηση και μας υπόσχονταν την ανακατασκευή, ξαφνικά εξαφανίστηκαν!!!
  • Θυμός γιατί το ευτυχές έτος 2019, τα παιδιά μας συνεχίζουν να παίζουν στο χώμα, να παίζουν ποδόσφαιρο στην «αλάνα του Παπάγου» και όχι σε κανονικό γήπεδο ποδοσφαίρου.
  • Θυμός γιατί κάθε φορά που φεύγουν τα παιδιά μου από το γήπεδο, είναι λες και έχουν πέσει στο αλεύρι!!!
  • Θυμός γιατί ο δήμαρχος της σκόνης δεν έχει εμφανιστεί ούτε μια φορά από τον Ιούνιο του 2014, να μας μιλήσει και να μας εξηγήσει την πορεία του έργου και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις του.
  • Θυμός γιατί ξαφνικά οι «Παπαγιώτες» έγιναν πολίτες 2ης κατηγορίας με τη συμπεριφορά του δημάρχου, που από τη μία μας λέει ότι είμαστε ένας δήμος με τον Χολαργό και από την άλλη δεν μας αφήνει να χρησιμοποιήσουμε τα γήπεδα ποδοσφαίρου του Χολαργού, για προπονήσεις έστω της ακαδημίας.
  • Θυμός που ενώ ο Δήμος έχει «ταμειακά διαθέσιμα» 9.500.000 – 10.000.000 ευρώ περίπου, δεν αναλαμβάνει να ανακατασκευάσει το γήπεδο έστω και με δική του ευθύνη.
  • Θυμός που ακόμα και στην παρούσα κατάσταση του γηπέδου ο δήμαρχος και ο ΔΟΠΑΠ παραμένουν εντυπωσιακά αδιάφοροι, αφού προβολείς δεν λειτουργούν, δένδρα που έγειραν και πρέπει να παρακαλέσουμε δεκάδες φορές να έρθουν να τα κόψουν.
  • Θυμός γιατί σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα η ανακατασκευή του γηπέδου δεν προβλέπει εξέδρες!!!

Λυπάμαι αν σας κούρασα για ακόμα μια φορά με το θέμα του γηπέδου, όμως αυτή και μόνο αυτή είναι η πραγματικότητα. Ελπίζω ότι την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί ο «Εξαφανισμένος Δήμαρχος» ή «Δήμαρχος της Σκόνης» όπως θέλετε πείτε τον, σε εκδήλωση της ομάδας, να έχει την αξιοπρέπεια να μην μας υποσχεθεί κάτι που  δεν προτίθεται να κάνει!!!

Οι δεσμεύσεις μας

Η μόνη ελπίδα, μετά από τα 3 χρόνια προκλητικής αδιαφορίας, απραξίας και ανικανότητας του δημάρχου και της δημοτικής Αρχής, για να ανακατασκευασθεί το γήπεδο, είναι στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2019 να αναλάβει μια άλλη δημοτική Αρχή με διάθεση για προσφορά στον τόπο.

Η παράταξη του Κώστα Τίγκα είναι αποφασισμένη για:

Δουλειά –  Δουλειά –  Δουλειά

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet