Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού: Το έργο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού δεν πρέπει να γίνει ακόμα ένα «γιοφύρι της Άρτας»
Κοινωνία

Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού: Το έργο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού δεν πρέπει να γίνει ακόμα ένα «γιοφύρι της Άρτας»

Η Ένωση Γονέων, σε συνέχεια της συμμετοχής της σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου με τους αντιδήμαρχο Παιδείας και Τεχνικών Έργων, Μ. Τράκα, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κ. Γκούμα και την πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Λ. Σουρανή, με θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με ιδιαίτερη έμφαση στη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου αναβάθμισης του κτηρίου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, ανακοινώνει τα εξής:

  • «Σύμφωνα με την ενημέρωση, το έργο δυστυχώς φαίνεται να «παγώνει» μέχρι ο Δήμος να αποφασίσει τα νέα βήματα που θα ακολουθήσει (να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο, ο οποίος ζητά 40% αύξηση της δαπάνης, να καλέσει τους επόμενους συμμετέχοντες και να τους αναθέσει την αποπεράτωση του έργου, να ολοκληρώσει νέα μελέτη και να προβεί στη διαδικασία νέου μειοδοτικού διαγωνισμού).
  • Όποια και να είναι η απόφαση και το επόμενο βήμα του Δήμου, το έργο μπαίνει σε φάση μακροχρόνιας καθυστέρησης. Η Ένωση, με παρέμβαση για το θέμα σε Δημοτικά Συμβούλια, ΔΕΠ κ.λπ., είχε προτείνει εναλλακτικά τη χρήση του Πολωνικού Σχολείου για έναν χρόνο (πριν λειτουργήσει εκεί το 6ο Δημοτικό), η οποία απορρίφθηκε.
  • Η Ένωση είχε προτρέψει για διασφάλιση (από πλευράς δημοτικής αρχής) προϋποθέσεων (μέσω της σύμβασης με τον εργολάβο) άσκησης πίεσης στον εργολάβο για τήρηση του χρονοδιαγράμματος, κάτι που εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι δεν έχει συμβεί, αφού παρ’ όλο που οι δυνατότητες κάλυψης των εργασιών είχαν επεκταθεί σε καθημερινή εργασία λόγω των κλειστών σχολείων, οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί».

Η Ένωση τονίζει επίσης ότι:

  • «Ο σχεδιασμός των υπευθύνων της δημοτικής αρχής, μέσα στα νομικά πλαίσια των μειοδοτικών διαγωνισμών, υπήρξε αναποτελεσματικός και χωρίς να έχει προβλεφθεί εναλλακτική.
  • Για πολλοστή φορά, υπήρξε απαξίωση από πλευράς δημοτικής αρχής, των προβληματισμών, των απόψεων κι εναλλακτικών, που προτάθηκαν από τους συνομιλητές της (Σύλλογοι, Ένωση, διευθυντές).
  • Τα πλάνα ολοκλήρωσης του έργου, τα οποία παρουσιάζονταν στα Δημοτικά Συμβούλια με την εγγύηση του εργολάβου (πολλές φορές είχαμε ακούσει ότι όλες οι εργασίες θα διαρκούσαν 18 μήνες), ήταν απλώς επικοινωνιακές ανακοινώσεις, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ούτε καν εικόνα για το πότε θα ξεκινήσουν και πάλι και πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες.
  • Ζητάμε από τη δημοτική αρχή να αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος, να εξαντλήσει τον διάλογο με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, με διαφάνεια και ειλικρίνεια, και να σχεδιαστεί άμεσα λύση του προβλήματος (και εναλλακτικό πλάνο), που θα εγγυάται την ασφάλεια των μαθητών (ειδικότερα εν μέσω πανδημίας) και την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του εκπαιδευτικού έργου».

«Το έργο αφορά όλους μας και δεν πρέπει να γίνει ακόμα ένα “γιοφύρι της Άρτας”», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet