Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου Παπάγου-Χολαργού και ΕΛΜΕΠΑ
hmu.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Δήμου Παπάγου-Χολαργού και ΕΛΜΕΠΑ

Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, κ. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, ο πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ. Νικόλαος Κατσαράκης, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, επίκουρος καθηγητής τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ, καθώς και ο κ. Ιωάννης Καλιακάτσος, καθηγητής στον τομέα Αυτοματισμού και Πληροφορικής του ΕΛΜΕΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το έργο και οι δράσεις του ΕΛΜΕΠΑ, οι συνεργασίες του με εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ενώ στο εγγύς μέλλον θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του ΕΛΜΕΠΑ και του Δήμου, μέσω του οποίου θα αναπτυχθεί ένα σύνολο δράσεων που θα απευθύνεται σε δημότες Παπάγου-Χολαργού, στη νεολαία, τις επιχειρήσεις, σε εργαζόμενους και άνεργους.

Το πλέγμα δράσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των νέων φοιτητών, ανέργων, εργαζομένων και επαγγελματιών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στα διαδικτυακά μαθήματα και σεμινάρια που διοργανώνει το ΕΛΜΕΠΑ, τις διαδικασίες συμμετοχής των νέων του Δήμου στο πρόγραμμα «Erasmus», τη διασύνδεση με μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, στο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΜΕΠΑ με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής και του Ισραήλ, τις «smart cities», και την οργάνωση εκδηλώσεων, επισημαίνει, τέλος, η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet