Αναβαθμίζεται σχολικό συγκρότημα στον Χολαργό, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Αναβαθμίζεται σχολικό συγκρότημα στον Χολαργό, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Έργο για την αναβάθμιση σχολικού συγκροτήματος στον Χολαργό, προϋπολογισμού 1.922.500 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση με αντικείμενο τη βελτίωση του 1ου Λυκείου Χολαργού, στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Π. Μελά.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα κτήρια, στον αύλειο χώρο και στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος με στόχο τη στατική ενίσχυση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου, καθώς και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ / ΑΜΚ.

Μεταξύ άλλων, σε όλο το κτιριακό συγκρότημα θα υλοποιηθεί η μελέτη στατικής ενίσχυσης για τη στατική αναβάθμισή του. Για την εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπεται η μόνωση κτιρίων με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, η μόνωση δωμάτων και στεγών, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η αντικατάσταση ή/και βελτίωση κουφωμάτων και η τοποθέτηση θερμομονωτικών υαλοπινάκων. Αντίστοιχα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία θα γίνει διαμόρφωση ραμπών, χώρων υγιεινής και ανελκυστήρα, ειδικών προδιαγραφών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet