Αναστολή λειτουργίας δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Αναστολή λειτουργίας δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, από την Τετάρτη 11 ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.

Η παραπάνω απόφαση αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, κατόπιν της απόφασης του υπουργείου Υγείας και μετά από έκτακτη σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου, την Τετάρτη 11/3, αποφάσισε τα κάτωθι σχετικά με την υλοποίηση εκδηλώσεων,  επιμορφωτικών και αθλητικών προγραμμάτων, αλλά και τη λειτουργία εγκαταστάσεων που εποπτεύει ή αδειοδοτεί:

 1. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των αιθουσών εκδηλώσεων και συνάθροισης κοινού του Δήμου. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, ημερίδες, παραστάσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι νεωτέρας.
 2. Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών κτηρίων βάσει της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης. Τα σχολικά κτήρια θα παραμένουν κλειστά και κατά τις απογευματινές ώρες ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Ως εκ τούτου, αναστέλλεται για το παραπάνω διάστημα κάθε είδους δραστηριότητα που διεξάγεται στα σχολικά κτήρια από τους οικείους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα Αθλητικά Σωματεία ή άλλους φορείς στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι σχολικών κτηρίων.
 3. Αναστέλλεται η λειτουργία των δημοτικών και ιδιωτικών παιδικών σταθμών ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
 4. Αναστέλλεται η λειτουργία των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας ή επιμόρφωσης κάθε είδους (φροντιστήρια, κέντρα μελέτης, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα εκπαίδευσης σε δεξιότητες πληροφορικής κτλ) ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
 5. Αναστέλλεται η λειτουργία και κάθε είδους δραστηριότητας και εκδήλωση των ΚΑΠΗ ως και τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2020.
 6. Τα Δημοτικά Πολυϊατρεία θα παραμείνουν ανοιχτά, και θα λειτουργούν βάσει σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επισημαίνεται ωστόσο, ότι στο μέτρο του δυνατού πρέπει να αποφεύγεται η επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες του προσωπικού και των ιατρών κατά την είσοδο και παραμονή τους στον χώρο.
 7. Αναστέλλεται η λειτουργία του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
 8. Αναστέλλεται η λειτουργία των προγραμμάτων (επιμορφωτικών και αθλητικών) ανηλίκων και ενήλικων του ΔΟΠΑΠ και διακόπτεται η λειτουργία των αιθουσών εκγύμνασης και δραστηριοτήτων
  (γυμναστήρια, ΠΟΚΕΠΑ, Βιβλιοθήκη) ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. Ως εκ τούτου διακόπτεται και η λειτουργία των δραστηριοτήτων που διεξάγονται από άλλους φορείς στις ανωτέρω εγκαταστάσεις.
 9. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων των Αθλητικών Συλλόγων πλην των προπονήσεων και αγώνων των αγωνιστικών τμημάτων -αυστηρά-   που μετέχουν σε Εθνικά και Τοπικά Πρωταθλήματα (όχι σε τουρνουά – πρωταθλήματα ιδιωτικών φορέων κτλ) τα οποία δεν έχουν ανασταλεί από τις οικείες ομοσπονδίες. Στο παραπάνω πλαίσιο, οι Αθλητικοί Σύλλογοι καλούνται να γνωστοποιήσουν άμεσα στον ΔΟΠΑΠ τα αγωνιστικά τμήματα που εμπίπτουν στην παραπάνω εξαίρεση και να προσκομίσουν αναλυτική κατάσταση αθλητών και λοιπών συμμετεχόντων (προπονητές, γιατροί, έφοροί κτλ), καθώς και την εγκατάσταση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν.
 10. Σε κάθε περίπτωση, και βάσει των οδηγιών της ΓΓΑ οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία των απολύτως αναγκαίων αθλητών, προπονητών, ιατρών, διαιτητών κτλ.
 11. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδότοπων που εδρεύουν στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού ως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.
 12. Οι παιδικές χαρές, τα πάρκα και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν προσβάσιμες, προς το παρόν, για το κοινό -όχι για οργανωμένα τμήματα εκγύμνασης ή διεξαγωγή εορτών, πάρτι κτλ- με τη σύσταση προς τους πολίτες για συνετή και περιορισμένη χρήση και με την τήρηση των κανόνων και των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει ο κάθε πολίτης να λάβει ατομικά για τον εαυτό του και για τους γύρω του.

Τα παραπάνω υπαγορεύονται από τις σχετικές συστάσεις της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, των οδηγιών του ΕΟΔΥ και τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με αποκλειστικό στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και  τη μείωση της διασποράς του ιού, αναφέρει ο Δήμος.

Επίσης, καλεί τους πολίτες αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην πόλη να σεβαστούν και να ακολουθήσουν τις παραπάνω οδηγίες, «ώστε όλοι μαζί να καταφέρουμε τη μείωση της διασποράς του ιού».

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, και να ενημερώνονται διαρκώς από την ιστοσελίδα του Δήμου (www.dpapxol.gov.gr) για τη λήψη ενδεχόμενων νέων μέτρων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet