Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και κάδους συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και κάδους συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής, με στόχο τη διαμόρφωση μίας νέας καθημερινότητας στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα και από την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων, ο pεριφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, παρέδωσε την Πέμπτη 24/9 στον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλ. Αποστολόπουλο, ένα απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και 90 καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής, όπου έγινε και επίδειξη της λειτουργίας του απορριμματοφόρου και πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου, παρέστησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Β. Κόκκαλης, η αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη, ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλος. Από την πλευρά του Δήμου, παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Β. Σιαμάνης, Τεχνικών έργων-Ποιότητας ζωής και Παιδείας, Μ. Τράκας, Πολιτικής Προστασίας, Χ. Πετράκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Μ. Μαυρικάκης και ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠ, Θ. Αυγουρόπουλος.

Ο κ. Πατούλης εξήρε τον ρόλο των Δήμων στην προσπάθεια της Περιφέρειας να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και συγκροτημένο σχέδιο ανακύκλωσης, με στόχο να δοθεί μία οριστική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που ταλανίζει για χρόνια την Αττική.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ, στον πανέμορφο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, με έναν άξιο αυτοδιοικητικό, τον Ηλία Αποστολόπουλο, στον οποίο παραδίδουμε σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα απορριμματοφόρα και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Είμαι βέβαιος ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να “πιάσουν τόπο” τα νέα αυτά εργαλεία και να συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου και υγιέστερου περιβάλλοντος για τους πολίτες και τα παιδιά μας.

»Ο εμπλουτισμός και η αναβάθμιση αυτών των υποδομών θα συμβάλλει βέβαια και στην προσπάθεια που κάνουμε για να δημιουργήσουμε στην πράξη μία “πράσινη” Περιφέρεια, η οποία φιλοδοξούμε, τον επόμενο χρόνο, να αποτελέσει υπόδειγμα ορθής πρακτικής για άλλες περιφέρειες της χώρας αλλά και της Ευρώπης στο θέμα της διαχείρισης βιοαποβλήτων. Γνώμονάς μας είναι πάντα και σταθερά, η ωφέλεια για το περιβάλλον και μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες».

Ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, από την πλευρά του επεσήμανε:

«Ευχαριστούμε πολύ τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, τους αντιπεριφερειάρχες κ.Κόκκαλη, κ. Κεφαλογιάννη, κ. Γιαννακόπουλο και συνολικά την Περιφέρεια που σήμερα μας δίνουν ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, το οποίο θα αποτελέσει ένα νέο εργαλείο για εμάς στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ο Δήμος μας αρκετό καιρό έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του. Ήδη έχουμε τοποθετήσει καφέ κάδους εδώ και έναν χρόνο στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και βέβαια με τη σημερινή προμήθεια του νέου απορριμματοφόρου η διαχείρισή τους θα γίνεται πολύ πιο ορθά, πολύ πιο σωστά, με στόχο να φτάσουμε σ’ ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Και πάλι ευχαριστούμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet