Για την Πόλη που μας Αξίζει: Ο λόγος στον Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Για την Πόλη που μας Αξίζει: Ο λόγος στον Δημότη στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Η άποψη του δημάρχου για την καθιέρωση της “Ώρας του Δημότη”, που είναι η δική μας πρόταση, βρίσκεται μακριά από την έννοια της ελεύθερης έκφρασης, της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των αιρετών οργάνων του Δήμου μας» αναφέρει η δημοτική παράταξη Για την Πόλη που μας Αξίζει, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Τίγκα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η παράταξη σημειώνει ότι «επαναλαμβάνεται το αυτονόητο, που έκαναν και κάνουν όλοι οι δήμαρχοι στη μακρά ιστορία της Αυτοδιοίκησης. Να επικοινωνούν, δηλαδή, προσωπικά με τους Δημότες. Στην πόλη μας, μάλιστα, οι Δημότες έβλεπαν τον δήμαρχο και του εξέθεταν τα προβλήματά τους συνήθως την ίδια μέρα και χωρίς ραντεβού, με εξαίρεση βέβαια τη θλιβερή τελευταία δημοτική περίοδο, όταν τα ραντεβού είχαν χρονικό ορίζοντα ακόμη και 15 μέρες».

Σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής, η προσωπική επαφή του δημάρχου με τους πολίτες γίνεται κατόπιν ραντεβού, Δευτέρα από 17:00 έως 21:00 και Πέμπτη, από 18:00 έως 21:00, όπως τονίζεται σχετικώς στην ανακοίνωση.

Η άποψή της παράταξης είναι ότι o κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα πρέπει να έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημοτικούς συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης, συνεδριάσεις που γίνονται παρουσία του δημάρχου.

Επίσης, ζητεί να θεσμοθετηθεί και να ενταχθεί στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου η «Ώρα του Δημότη», ώστε κάθε δημότης, όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί, να γίνεται δεκτός από τον δήμαρχο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η πρόταση θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και χρήσιμη, τόσο για τους συνδημότες μας, όσο και για τη δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο, μα πάνω από όλα είναι η ελεύθερη έκφραση, είναι η άποψή μας για τη Δημοκρατία».

Η παράταξη του κ. Τίγκα δεσμεύεται για τα εξής:

  • Να θεσμοθετήσει και να εντάξει άμεσα στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου την «Ώρα του Δημότη».
  • Κάθε δημότης που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα να έχει δικαίωμα να το παρουσιάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημοτικούς συμβούλους πριν από την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίασης, που ως γνωστό γίνονται παρουσία του Δημάρχου.
  • Τα παραπάνω είναι ανεξάρτητα από την επαφή όποια ώρα και μέρα το επιθυμεί κάθε δημότης, να γίνεται δεκτός από τον δήμαρχο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet