Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Σε λειτουργία η νέα έκδοση του Συστήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Σε λειτουργία η νέα έκδοση του Συστήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ανακοινώνει τη λειτουργία της νέας έκδοσης του Συστήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών (GIS).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και διάθεσης χαρτών μέσω διαδικτύου. Το σύστημα εξυπηρετεί αφενός τις εσωτερικές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά στοχεύει κυρίως στην εξυπηρέτηση του κοινού (δημότες, μηχανικοί, επαγγελματίες, φορείς) και στην ενίσχυση της ελεύθερης πρόσβασης σε πληροφορίες και πολεοδομικά και άλλα δεδομένα. 

Η διοίκηση επισημαίνει ότι η επαφή των χρηστών με το σύστημα πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής χαρτογραφικής εφαρμογής. Τόσο η πρόσβαση, όσο και χρήση του συστήματος είναι ιδιαίτερα απλές. Με ένα μόνο «κλικ», σε οποιοδήποτε σημείο στον χώρο, ο ενδιαφερόμενος αποκτά πρόσβαση, σε πληθώρα πληροφοριών αναφορικά με:

  • Το πολεοδομικό καθεστώς (Ρυμοτομία – Σχέδιο Πόλης, Όροι Δόμησης, Χρήσεις Γης, Διαγράμματα, Τεχνικές εκθέσεις κ.ά.)
  • Τις υποδομές και τα δίκτυα του Δήμου.
  • Τη φωτογραφική τεκμηρίωση με πανοραμικές φωτογραφίες (360ο) του οδικού δικτύου (επικαιροποίηση 9/2020).
  • Τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου.
  • Το περιβάλλον και τις προστατευόμενες περιοχές.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συστήματος αποτελούν:

  • Η σύνδεση και τεκμηρίωση των πολεοδομικών δεδομένων, με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο κωδικοποιήθηκε και είναι διαθέσιμο μέσα από σχετικό συγκεντρωτικό μητρώο (~300 ΦΕΚ).
  • Η δυνατότητα λήψης των πρωτότυπων διαγραμμάτων, αλλά και των λοιπών στοιχείων των χαρτών, μέσα από την εφαρμογή, δίχως να απαιτείται μετάβαση στις υπηρεσίες του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα (GIS) από τη διοίκηση του Δήμου

Το σύστημα εξελίσσεται και εμπλουτίζεται συστηματικά, αποτελώντας βασικό πυλώνα της ψηφιακής στρατηγικής του Δήμου. Η υλοποίησή του συστήματος έχει βασισθεί αποκλειστικά στη χρήση λογισμικών ανοικτού κώδικα, επιτυγχάνοντας τεράστια εξοικονόμηση πόρων και διασφαλίζοντας τη δυνατότητα θεματικής και λειτουργικής διεύρυνσης.

Παράλληλα, στη διάθεση των πολιτών και των επαγγελματιών βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου οδηγίες σε μορφή video (tutorial) για την εύκολη χρήση της εφαρμογής.  

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε tutorials για τη χρήση της πλατφόρμας:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet