Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Συνάντηση συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «BIOHABILITY – Αστικός Κήπος»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου-Χολαργού: Συνάντηση συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «BIOHABILITY – Αστικός Κήπος»

O Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο του πολυδύναμου κοινωνικού του έργου, υλοποιεί το πρόγραμμά «BIOHABILITY-Αστικός Κήπος», με σκοπό την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ), όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Με την ευκαιρία της άρσης των περιοριστικών μέτρων, έγινε η πρώτη συνάντηση μελών του σωματείου «EQUALACT SOCIAL-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ -ΑΜΕΑ», με ενήλικες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «BIOHABILITY-Αστικός Κήπος», για την προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες, επισημαίνει η διίκηση.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αυλή όπισθεν του Κοινωνικού Παντοπωλείου Παπάγου-Χολαργού, χώρος ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη βιοκαλλιέργειας, αλλά και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων των ΑμεΑ με σκοπό την κοινωνική τους ενσωμάτωση, την καλλιέργεια των ατομικών τους δεξιοτήτων και  την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Ήταν μία συνάντηση αλληλογνωριμίας των ατόμων μεταξύ τους, με τους γονείς και με τους εκπροσώπους του σωματείου και του Δήμου. Εμφανής ήταν ο ενθουσιασμός όλων και η ανυπομονησία τους για την έναρξη των εργασιών του κήπου.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την υλοποίηση του προγράμματος «BIOHABILITY-Αστικός Κήπος», Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου, η πρόεδρος του σωματείου, Κατερίνα Γαργαλέτσιου, κοινωνική λειτουργόςη Διονυσία Καβελαρά, ειδική παιδαγωγός, η ψυχολόγος Μαριλένα Γερακίνη, καθώς και οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δράσεις θα αναπτυχθούν σταδιακά. Οι πρώτες θα αφορούν στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η προετοιμασία του κήπου στα πρότυπα της βιοκαλλιέργειας.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ενήλικα άτομα με αναπηρία, απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου για περισσότερες πληροφορίες. 

Τηλ. αριθμοί επικοινωνίας:

  • Κέντρο Κοινότητας – 213 2002916, κ. Δανοπούλου.
  • Κοινωνική Υπηρεσία – 213 2002894, κ. Κοπανέζου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet