Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού: Τα ψέμματα και οι λασπολογίες δεν αμαυρώνουν το έργο μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού: Τα ψέμματα και οι λασπολογίες δεν αμαυρώνουν το έργο μας

Στις «αντιρρήσεις» για το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση που απονεμήθηκε στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού απαντά η διοίκηση του Δήμου, κάνοντας λόγο για «ψέμματα» και «λασπολογίες» από πλευράς των κ.κ. Τίγκα και Κουγιουμτζόπουλου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού σημειώνεται:

Με απογοήτευση υποδέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες οι κύριοι Τίγκας και Κουγιουμτζόπουλος τη βράβευση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με το Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση.

Προσπαθώντας να βγουν από τα προσωπικά τους αδιέξοδα, με χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τους ίδιους και που δείχνουν πως ό,τι καλό συμβαίνει στον Δήμο μας το απαξιώνουν, συνεχίζουν τη μοναχική τους πορεία.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η στρατηγική αποτελεί το μοναδικό τους όπλο στον αγώνα πολιτικής επιβίωσης που δίνουν, αλλά καλό είναι κάποιες φορές να μην εκτίθενται στα μάτια των δημοτών.

Όσον αφορά στο βραβείο που πήρε ο Δήμος μας, τους ενημερώνουμε ότι η διαδικασία αξιολόγησης έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2017, με την ανάρτηση ερωτηματολογίου -βάσει των οδηγιών του Συμβουλίου της Ευρώπης-  στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, (https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/3626-evropaiko-sima-aristeias-sti-xristi-diakyvernisi.html). Μέσω του ερωτηματολογίου, πολίτες και δημοτικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την άποψή τους.

Το σύνολο των δεδομένων που συλλέχθηκαν, αποδελτίωσε και διαχειρίστηκε το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί σε όλες τις παρόμοιες έρευνες.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δηλαδή επεξεργάστηκε τα δεδομένα και τελικά εξέδωσε τα τελικά αποτελέσματα, χωρίς να παρεμβληθεί στην όλη διαδικασία κανένας άλλος φορέας συμπεριλαμβανομένου και του ΙΤΑ.

Το Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» (ELoGE) για τους ελληνικούς δήμους είναι μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πανευρωπαϊκά.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού δεν συμμετείχε σε καμία επιτροπή αξιολόγησης και δεν ήταν γνωστό αν θα βραβευθεί ο Δήμος μας πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την ημέρα των βραβεύσεων.

Όσον αφορά στο έγγραφο που έχει κάνει σημαία του ο κ. Τίγκας και το επισυνάπτει σχεδόν σε κάθε δελτίο Τύπου, να πούμε πως αφορά παλιό μεμονωμένο περιστατικό πριν αναλάβει τη διοίκηση η παρούσα δημοτική Αρχή και το οποίο επιλύσαμε σε συνεργασία και με τον Συνήγορο του Πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση, εάν σε 3,5 χρόνια διοίκησης το μοναδικό στοιχείο που έχει να παρουσιάσει ο κ. Τίγκας είναι αυτό το έγγραφο, για θέμα το οποίο έχουμε επιλύσει, τότε πρέπει και ο ίδιος να μας αναγνωρίσει ότι δικαίως πήραμε το βραβείο.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, δυστυχώς για αυτούς δεν τα καταφέρνουν.

Η δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, οι οποίοι είναι ικανοί να κρίνουν το έργο της.

Ότι και να κάνει βέβαια η δημοτική Αρχή η αντίδραση θα είναι η ίδια από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Ψέματα, λασπολογία και παιχνίδι εντυπώσεων χωρίς καμία ουσία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet