Διάλεξη «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο – Γονείς θέλουν» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Διάλεξη «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο – Γονείς θέλουν» στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και συγγραφέα Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του δημαρχείου (Περικλεόυς 55, Χολαργός), στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης γονέων, εκπαιδευτικών, νέων και ενηλίκων.

Η διάλεξη με θέμα «Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη και τον εισηγητή

Συνήθεις γονείς που μέσα σε συνήθεις οικογένειες ανατρέφουν συνήθη παιδιά. Στην πορεία συναντούν δυσκολίες, απορίες, προβλήματα, ίσως και αδιέξοδα.

Όλο και συχνότερα, αυτοί οι συνήθεις γονείς θέτουν το ερώτημα: «Μήπως το παιδί χρειάζεται ψυχολόγο;».

Η εμπειρία και ο στοχασμός, ωστόσο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, κατά κανόνα, τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν! Ο ψυχίατρος – ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης εξηγεί με τρόπο κατανοητό τι σημαίνει η σχέση γονιού – παιδιού, τι περιμένει το παιδί από τους γονείς του, πώς μπορεί να στέκεται ο γονιός στη θέση του και πώς ν΄ αντιμετωπίζει τα προβλήματά που εκδηλώνονται με συμμετοχή του παιδιού. Παράλληλα, εκθέτει τη θεμελιώδη λογική και συγκεκριμένες οδηγίες, που μπορούν να υποστηρίξουν την τέχνη του γονιού. Μια τέχνη βασισμένη σε δύο πράγματα που κάθε συνήθης γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του: Αγάπη και κανόνες.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «Γαληνός». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet