Δωρεάν συνεδρίες ψυχικής στήριξης για τον κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «Γαληνός»
Επιχειρήσεις – Αγορά

Δωρεάν συνεδρίες ψυχικής στήριξης για τον κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «Γαληνός»

Το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας «Γαληνός», που εδρεύει στον Χολαργό, ανταποκρίνεται άμεσα και με διάθεση αλληλεγγύης στις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων για ψυχική στήριξη απέναντι στο έντονος στρες που προκαλούν η απειλή του κορωνοϊού, αλλά και η απότομη μεταβολή των συνθηκών ζωή τους.

Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη ότι αρκετοί συνάνθρωποί μας δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος της προσφυγής σε ειδικό ψυχικής υγείας, οι θεραπευτές του προσφέρουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ορισμένες δωρεάν συνεδρίες ψυχικής στήριξης, μέσω βιντεοδιάσκεψης ή τηλεφώνου, σε ενήλικες και παιδιά που η ψυχική τους κατάσταση επιβαρύνεται από την πανδημία.

Οι συνεδρίες αυτές προσφέρονται ως εξής:

  • Παρέχονται κατόπιν συνεννόησης για κλείσιμο ραντεβού με τη γραμματεία του Ινστιτούτου «Γαληνός», στον τηλ. αριθμό 210 6523300.
  • Παρέχονται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού, και σε καμία περίπτωση με τη μορφή «γραμμής έκτακτης ανάγκης», όπως αυτές που ήδη υπάρχουν.
  • Αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις συνέπειες του στρες του κορωνοϊού και όχι γενική αντιμετώπιση ψυχικών προβλημάτων ανεξάρτητων από την πανδημία.
  • Σε κάθε ενήλικο παρέχεται μία συνεδρία ψυχικής στήριξης.
  • Αν το πρόβλημα αφορά παιδί, τότε παρέχονται δύο συνεδρίες, η πρώτη πάντοτε με τους γονείς.
  • Σε περίπτωση που κατά τη συνεδρία φανεί ότι ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται συστηματικότερη στήριξη ή θεραπεία, τότε οι συνεργάτες του «Γαληνού» θα του παράσχουν συμβουλή και ενημέρωση, η οποία πάντοτε περιλαμβάνει και λίστα των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας που παρέχουν δωρεάν θεραπεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet