Ενημέρωση από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου – Χολαργού για το ΚΕΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενημέρωση από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου – Χολαργού για το ΚΕΑ

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) ότι για την εφαρμογή του προγράμματος το 2018 ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν υποβάλει καθόλου αίτηση το 2017, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης.
  • Όσοι ωφελούμενοι έχουν κάνει τροποποίηση της υποβληθείσας αίτησής τους, το διάστημα επιδότησης παρατείνεται από το μήνα της τελευταίας τροποποίησης και για 12 μήνες. Για παράδειγμα, ο ωφελούμενος που έχει κάνει τροποποίηση τον Δεκέμβριο του 2017, δικαιούται ΚΕΑ έως τον Δεκέμβριο του 2018. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν υποχρεούται ο ωφελούμενος να υποβάλει εκ νέου αίτηση.
  • Όσοι ωφελούμενοι δεν έχουν ποτέ τροποποιήσει την υποβληθείσα αίτησή τους και η αρχική είχε υποβληθεί τον Φεβρουάριο του 2017, αυτή έχει ανακληθεί από το σύστημα και οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το 2018. Θα σταλεί μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την ΗΔΙΚΑ, που θα τους ενημερώνει για την προσέλευσή τους στον Δήμο, προκειμένου να ανανεωθεί την αίτησή τους. Η ανανέωση, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στην πληρωμή, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως την 28η Φεβρουαρίου.
  • Σε περίπτωση που η πρώτη αίτηση έχει γίνει στον Δήμο, ισχύουν τα δικαιολογητικά που έχουν προσκομιστεί κατά την υποβολή της αρχικής αίτησης και μόνο σε περίπτωση αλλαγής σύνθεσης νοικοκυριού και εισοδηματικών στοιχείων, θα αναζητηθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά – στοιχεία που ζητούνται για την αίτηση που υποβάλλεται για πρώτη φορά στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού είναι:

  • Έντυπο συναίνεσης υπογεγραμμένο με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού.
  •  Άδεια παραμονής για αλλοδαπούς (φωτοτυπία διαβατηρίου/ταυτότητας).
  • Λογαριασμό ΔΕΗ για τον αριθμό παροχής ρεύματος, ανεξάρτητα αν είναι στο όνομα του αιτούντος.
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  • Αριθμό IBAN

Για οποιαδήποτε διαφωνία με τα διαθέσιμα από το TAXIS στοιχεία (εισοδήματα τελευταίου εξαμήνου, διεύθυνση κατοικίας, επιδόματα, ιδιοκτησιακό καθεστώς, αριθμός συνοικούντων μελών κ.ά.) ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει το απαραίτητο δικαιολογητικό για την τεκμηρίωσή του.

Για τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Οποιαδήποτε μεταβολή στα δηλωθέντα στοιχεία των ωφελούμενων θα πρέπει να δηλώνεται άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε όλη τη διάρκεια είσπραξης του ΚΕΑ, προκειμένου να γίνεται  τροποποίηση της αίτησης. Σε άλλη περίπτωση και μετά από διασταύρωση στοιχείων από το σύστημα, η αίτηση ανακαλείται και αναζητούνται αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πρόνοιας –  Πολιτικών Ισότητας των Φύλων καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού:

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου-Χολαργού: Λ. Περικλέους 55, ισόγειο, Χολαργός, τηλ. 213 2002874, 873, e-mail: [email protected]

Ημέρες-ώρες εξυπηρέτησης κοινού: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 9:00-13:00

Πληροφορίες: Α. Λιαράκου, Π. Μεντζελοπούλου, Μ. Λάτσιου 

Τμήμα Πρόνοιας – Πολιτικών Ισότητας των Φύλων: Λ. Περικλέους 55, όροφος -1, Χολαργός, τηλ. 213 2002 884, 894, fax. 210 6528701, e-mail: [email protected]

Πληροφορίες: Μ. Κέλλη, Γ. Μπαρλής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet