Επιτροπή κατά της ακρίβειας δημιουργούν οι συνταξιούχοι και ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου
in.gr
Κοινωνία

Επιτροπή κατά της ακρίβειας δημιουργούν οι συνταξιούχοι και ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου

Επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια δημιουργεί το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου-Ψυχικού-Χολαργού-Βριλησσίων και ο Σύλλογος Γυναικών Χαλανδρίου.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν σχετικά: «Όλοι βιώνουμε καθημερινά την ακρίβεια σε όλες τις πλευρές της ζωής μας. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε εκπτώσεις στην ποσότητα και στην ποιότητα των απαραίτητων για την επιβίωσή μας μέσων. Οι μισθοί και οι συντάξεις εξανεμίζονται στις πρώτες μέρες του μήνα. Οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι τόσο αυξημένοι που σε αρκετές περιπτώσεις δεν φτάνει ο μισθός ή η σύνταξη για να πληρωθούν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει με ψίχουλα για τη βενζίνη, για το ρεύμα και για την ακραία φτώχεια. Ψίχουλα που θα πληρωθούν από εμάς αφού είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μέτρα-ασπιρίνες,που δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι,οι συνταξιούχου απο την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά τους.

Οι φιλανθρωπικές υπηρεσίες των Δήμων και των ΜΚΟ δεν αποτελούν λύση. Όλοι δικαιούμαστε μια αξιοπρεπή ζωή, ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας στον 21ο αιώνα. Συνένοχες είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που συμφωνούν με την πράσινη μετάβαση, η οποία δεν απαντά στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά στις ανάγκες κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ζώντας όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό, οι συνταξιούχοι και ο Σύλλογος Γυναικών ξεκινάμε μια πρωτοβουλία να φτιάξουμε μία Επιτροπή ενάντια στην ακρίβεια, γιατί θεωρούμε ότι τα προβλήματα αυτά αγγίζουν όλες τις οικογένειες και με την κοινή δράση θα έχουμε αποτελέσματα.

Διεκδικούμε πραγματικά μέτρα ανακούφισης του λαού:

  • Την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας και των ειδικών φόρων κατανάλωσης.
  • Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και παράλληλα την κατάργηση των τελών των ρύπων και του χρηματιστηρίου ενέργειας.
  • Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων με αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.
  • Αυξήσεις και καταβολή των δώρων στους συνταξιούχους.
  • Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα,θέρμανση,νερό,τηλέφωνο,φάρμακα.
  • Δωρεάν δημόσια υγεία.
  • Προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet