Ζαχαριάδης και Κατρούγκαλος φέρνουν στη Βουλή το θέμα μεταστέγασης μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Ζαχαριάδης και Κατρούγκαλος φέρνουν στη Βουλή το θέμα μεταστέγασης μαθητών του 1ου Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο

Ερώτηση κατέθεσε την Παρασκευή 18/9, στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας και τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, σχετικά με τη μεταστέγαση 180 μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, όπου ήδη φοιτούν 300 μαθητές.

Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, του Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους κ.κ. υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών

Ανάμεσα στα δεκάδες ανοχύρωτα σχολεία που βρήκε η έναρξη αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς είναι το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού και το 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού Αττικής. Υπάρχει ένταση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών λόγω της μεταστέγασης του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού του 1ου Γενικού Λυκείου Χολαργού, εξαιτίας των έργων που ξεκίνησαν σε αυτό φέτος, στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού. Οι εργασίες που αφορούν στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού άπτονται της ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης του κτιρίου . Οι σημαντικές αυτές εργασίες θα μπορούσαν να έχουν ανασταλεί λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, που δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη σχολικής στέγης.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε βρίσκοντας το 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού «εργοτάξιο», με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να παραμένουν εκεί και το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού υπεράριθμο, στεγάζοντας 480 μαθητές, καθώς οι 180 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, μεταφέρθηκαν σε αυτό, δημιουργώντας αυτόματα συνθήκες υπερκορεσμού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  1. Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός και συγχρωτισμός στο 1ο Γυμνάσιο Χολαργού, δεδομένης της συνύπαρξης 480 μαθητών και τη δημιουργία τμημάτων με 27 μαθητές;
  2. Είναι δυνατόν με τις παραπάνω συνθήκες να τηρηθούν τα μέτρα του ΕΟΔΥ περί αποστάσεων μαθητών σε εξωτερικούς χώρους και την εφαρμογή ξεχωριστών διαλειμμάτων;
  3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για τις εργασίες στο 1ο Γενικό Λύκειο Χολαργού, εν μέσω πανδημίας, καθώς απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet