Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου στον Δήμο, που αποτελεί μια δομή, αντικείμενο της οποίας είναι η διανομή σε τακτική βάση, δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε άτομα τα οποία διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, αναλαμβάνει δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που κρίνονται απαραίτητες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού» τονίζει η διοίκηση του Δήμου.

Πληροφορίες για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Δικαιούχοι ένταξης στη δομή είναι άτομα/νοικοκυριά που διαμένουν στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού που:

 • βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια,
 • είναι άνεργοι,
 • στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης,
 • εργάζονται χωρίς δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης (λόγω οφειλών στο ασφαλιστικό τους ταμείο),
 • έχουν ασφαλιστική κάλυψη αλλά δε μπορούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα,
 • είναι ωφελούμενοι του ΚΕΑ/ΤΕΒΑ,
 • είναι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας,
 • είναι μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
 • αντιμετωπίζουν αιφνιδίως προβλήματα και χρήζουν άμεση στήριξη (τέτοιες περιπτώσεις δύναται να ορίζονται εκτάκτως).

Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στη Δομή είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και άλλοι παράγοντες όπως είναι η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία, προβλήματα υγείας και αναπηρίες.

Σε περίπτωση που κάτοικοι του Δήμου δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, αλλά έχουν ανάγκη φαρμάκων, μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Πληροφορίες:

 • Γραφείο αντιδημάρχου Παιδείας, Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Δ/νση: δημαρχείο Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός, 1ος όροφος, τηλ: 213 2002831, 893, 6944 699587, e-mail: [email protected], [email protected], [email protected]
 • Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παπάγου – Χολαργού – Δ/νση: Βουτσινά 51, Χολαργός – Τηλ: 210 6533452 – Ημέρες και ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00-17:00, e-mail: [email protected]

Το Υποέργο (2) «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παπάγου-Χολαργού» της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο» καθώς και η Πράξη «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παπάγου – Χολαργού» εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας (09)  «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020 και υλοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό  Κοινωνικό Ταμείο).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet