Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το 2021 σε Παπάγο-Χολαργό
Κοινωνία

Μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες για το 2021 σε Παπάγο-Χολαργό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού, με την υπ.αριθ. 121/2020 απόφαση, εγκρίνει τη μείωση 50% ή την απαλλαγή των δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, απόρους, ΑμεΑ, μακροχρόνια άνεργους), κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (ιδιόκτητες ή μισθωμένες) για το έτος 2021, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, όπως ενημερώνει με σχετικό δελτίο το γραφείο Τύπου του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μείωση 50% ή η απαλλαγή στα τέλη Καθαριότητας & Φωτισμού αφορά στις παρακάτω κατηγορίες κατοίκων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, που κατοικούν σε οικίες (ιδιόκτητες ή μισθωμένες), με τις προϋποθέσεις που ορίζονται ρητά ως εξής:

  1. Μονογονεϊκές οικογένειες με ένα ή περισσότερα τέκνα τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών + δύο έτη) ή πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών και έως την ηλικία των 27 ετών) ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και είχαν συνολικό εισόδημα για το έτος 2019 (το οποίο δηλώθηκε και εκκαθαρίστηκε το 2020)
    – έως 12.000,00 ευρώ πλήρης απαλλαγή,
    – έως 24.000,00 ευρώ μείωση 50%. Το ποσό του εισοδήματος προσαυξάνεται 10% για κάθε επιπλέον τέκνο πέραν του πρώτου.
  2. Τρίτεκνοι με τέκνα τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών + δύο έτη) ή πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών και έως την ηλικία των 27 ετών) ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και είχαν συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2019 (το οποίο δηλώθηκε και εκκαθαρίστηκε το 2020)
    – έως 18.000,00 ευρώ πλήρης απαλλαγή,
    – έως 36.000,00 ευρώ μείωση 50%.
  3. Πολύτεκνοι με τέσσερα τέκνα τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών + δύο έτη) ή πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών και έως την ηλικία των 27 ετών) ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και είχαν συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2019 (το οποίο δηλώθηκε και εκκαθαρίστηκε το 2020)
    – έως 21.000,00 ευρώ πλήρης απαλλαγή,
    – έως 42.000,00 ευρώ μείωση 50% .
    Για οικογένειες με περισσότερα από τέσσερα τέκνα, τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής για τα προβλεπόμενα έτη σπουδών της πρώτης σχολής ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, πλήρης απαλλαγή χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο εισοδημάτων από τόκους καταθέσεων.
  4. Άποροι: Άτομα των οποίων το συνολικό οικογενειακό εισόδημα για το έτος 2019 (το οποίο δηλώθηκε και εκκαθαρίστηκε το 2020) ήταν έως 6.000,00 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος (άνεργος/η σύζυγος, τέκνα τα οποία είναι ανήλικα ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών + δύο έτη) ή πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής (για τα προβλεπόμενα χρόνια σπουδών και έως την ηλικία των 27 ετών) ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία) και κατοικούν σε οικίες (ιδιόκτητες ή μισθωμένες) έως 120τ.μ., μείωση 50%.
    Δύναται να χορηγηθεί πλήρης απαλλαγή, σύμφωνα με τις ανωτέρω οικονομικές προϋποθέσεις, κατόπιν θετικής εισήγησης Κοινωνικού Λειτουργού του Τμήματος Κοινωνικής Φροντίδας και Πολιτικών Ισότητας, ο οποίος θα πρέπει να διεξαγάγει κοινωνική έρευνα μετά από την συγκατάθεσή του ενδιαφερόμενου.
    Οι ενδιαφερόμενοι που εντάσσονται στις ανωτέρω κατηγορίες θα πρέπει να προσκομίζουν τα κάτωθι δικαιολογητικά προκειμένου να τύχουν της μείωσης των Δημοτικών τελών:
    – Στοιχεία ταυτότητας. Σε περίπτωση κάτοικων υπηκόων τρίτων χωρών θα προσκομίζουν άδεια διαμονής των δικαιούχων και των προστατευόμενων μελών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet