Μεγάλη προσέλευση των πολιτών στα rapid tests που διενεργήθηκαν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στις 10/1
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μεγάλη προσέλευση των πολιτών στα rapid tests που διενεργήθηκαν στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού στις 10/1

Κλιμάκια με εξειδικευμένο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και διενήργησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid tests). Η προσέλευση των πολιτών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν μεγάλη. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 344 tests, εκ των οποίων τα 18 ήταν θετικά (ποσοστό 5,2%).

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ.  Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και τη συνεργασία των δημοτικών αρχών, αλλά και για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και προανήγγειλε τη διάθεση περισσότερων rapid tests για την αύξηση των ελέγχων. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης δήλωσε: 

«Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί κοινό σχεδιασμό και ενίσχυση του συντονισμού όλων των φορέων και υπηρεσιών, που αναλαμβάνουν το έργο της δημόσιας υγείας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων κάθε γειτονιάς, εντείνοντας δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των συμπολιτών μας». 

Στην ίδια κατεύθυνση, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό της δράσης επεσήμανε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνουμε παρόντες στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Με συγκεκριμένες ενέργειες συμβάλλουμε έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού, μέσω του προσδιορισμού ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών κρουσμάτων, για τον περιορισμό και την ιχνηλάτησή τους. 

Διασφαλίζουμε, έτσι, την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα προκρίνουμε τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε όσοι πολίτες νοσούν από τον ιό να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε θεράποντες ιατρούς». 

Τέλος, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλ. Αποστολόπουλος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη, για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, δηλώνοντας ακολούθως: 

«Καλωσορίζουμε κάθε ενέργεια, που αποσκοπεί στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της διασποράς του ιού σε τοπικό επίπεδο. Ως Δήμος Παπάγου-Χολαργού συνεργαζόμαστε καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας με τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς και ειδικότερα με την Περιφέρεια Αττικής, και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για την καλύτερη διαχείριση της έξαρσης των κρουσμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής δέσμης ενεργειών μας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».   

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα Τρίτη 11 Ιανουαρίου τα εξειδικευμένα κλιμάκια των ιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων του Επιχειρησιακού Κέντρου Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα διενεργούν δωρεάν ελέγχους από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στον Δήμο Μεγαρέων, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet