Με αφηγήσεις τεσσάρων βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με αφηγήσεις τεσσάρων βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ενημερώνει ότι, κατόπιν πρόσκλησης του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, δεν θα παραστούν μέλη της διοίκησης στη δοξολογία της Τετάρτης. Ωστόσο, κάτι νέο ετοίμασε η δημοτική αρχή για τους κατοίκους της πόλης.

Ειδικότερα, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Σε στιγμές κρίσεων και μεγάλων κινδύνων η πατρίδα μας έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία και αποφασιστικότητα, καταφέρνει να κρατήσει όρθια τα ιδανικά και τις αξίες του τόπου μας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας, ημέρα που τιμούμε τους Έλληνες ήρωες που αψήφησαν τη ζωή τους, προκειμένου να διαφυλάξουν την ελευθερία μας.

Στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού θα πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία και από τα συστήματα προσκόπων, ναυτοπροσκόπων και ελληνικού οδηγισμού στα ηρώα Πεσόντων, με απόλυτη ασφάλεια και με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η δημοτική αρχή δεν θα παραστεί στη δοξολογία της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, ακολουθώντας την πρόσκληση του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, να τιμήσουμε τις ηρωικές θυσίες των προγόνων μας, χωρίς να λάβουμε μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Φέτος, θα τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας με έναν διαφορετικό τρόπο, σεβόμενοι την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Θα θυμηθούμε και θα αντλήσουμε διδάγματα από την αστείρευτη δεξαμενή της ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις αφηγήσεις τεσσάρων ηρώων συμπολιτών μας, βετεράνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

  • Του αντιστράτηγου ε.α κ. Κωνσταντίνου Κόρκα.
  • Του αντιπτέραρχου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Χατζηλάκου.
  • Του αντιπτέραρχου ε.α. κ. Γεώργιου Πλειώνη.
  • Του αντιναύαρχου ε.α. κ. Σπυρίδωνα Καψάλη.

Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 θα μας εξιστορήσουν πως οι ίδιοι έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί από την ιστοσελίδα του Δήμου και τη σελίδα του στο facebook.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet