Μπαίνουν σε τροχιά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Παπάγο και Χολαργό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μπαίνουν σε τροχιά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Παπάγο και Χολαργό

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτήρια του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, παρουσία του δημάρχου Ηλ. Αποστολόπουλου, της αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Λ. Κεφαλογιάννη και του προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 467.603,70 ευρώ.

Το έργο αφορά παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού-Παπάγου

Ειδικότερα θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

  • Θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων (θερμομόνωση αδιαφανών δομικών στοιχείων, τοίχοι, οροφές κ.ά.).
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  • Νέος λέβητας αερίου και δίκτυο σωληνώσεων και θερμαντικών σωμάτων.
  • Συστήματα αυτοματισμών και ελέγχου κεντρικής θέρμανσης.
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων.
  • Κλιματισμός αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
  • Φωτοβολταϊκά συστήματα στο δώμα.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας εκπομπής CO2. Επιπλέον το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών θα είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου από κλάση Ε σε ενεργειακή κλάση Α+, σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία ευρωπαϊκών προγραμμάτων με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση κτηρίων των Δήμων της Αττικής. Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο, ως Αυτοδιοίκηση, εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλ. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του είναι να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αφορούν στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet