Να μη γίνει συγχώνευση τμημάτων στα 2ο-3ο Δημοτικά Χολαργού ζητούν οι γονείς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Να μη γίνει συγχώνευση τμημάτων στα 2ο-3ο Δημοτικά Χολαργού ζητούν οι γονείς

Η ίδρυση του 6ου Δημοτικού Σχολείου (Δ.Σ.) αποτελεί κατ’ αρχάς ένα θετικό γεγονός, καθώς η ίδρυση νέων Σχολικών Μονάδων είναι πάγιο αίτημά των Συλλόγων Γονέων, όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, οι γονείς σημειώνουν τα εξής:

Η λειτουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού την προσεχή χρονιά δίνει τη δυνατότητα για μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα στα 2ο, 3ο και 6ο Δ.Σ. Χολαργού κάτι το οποίο είναι απαραίτητο, τόσο όσο αφορά στην ορθότερη εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην ασφάλεια λόγω πανδημίας COVID-19.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία γραπτή δέσμευση από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας, αλλά με επιδίωξη τη μείωση κόστους γίνεται εμφανής η πρόθεση να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Π.Ε., σε τηλεφωνική επικοινωνία, ανέφερε ότι αν προκύψουν τμήματα στα 2ο & 3ο Δ.Σ., μετά τις μετακινήσεις των μαθητών στο 6ο Δ.Σ., π.χ. με 16-18 μαθητές θα συγχωνευτούν. Επεσήμανε ότι, κατά τον σχεδιασμό, πρώτα συμπληρώνουν 25αρια τμήματα και μετά δημιουργούν νέα, ενώ στο συνολικό σχεδιασμό των σχολείων λαμβάνουν υπόψη και το μισθολογικό κόστος των δασκάλων.

Εμμένοντας στις θέσεις μας, της αναφέραμε πως είναι καθαρά θέμα βούλησης και απόφασης της διεύθυνσης και την προτρέψαμε να μας υποδείξει σχετική νομοθεσία που να στοιχειοθετεί τους παραπάνω ισχυρισμούς, με δεδομένο ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει για επταθέσια σχολεία και άνω κατώτατο αριθμό μαθητών ανά τάξη τους 15 και ανώτατο τους 25. Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι αυτή είναι απλά δική μας και μόνον ερμηνεία του νόμου…

  • Η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων δεν συμβαδίζει με μείωση τμημάτων σε άλλες σχολικές μονάδες.
  • Οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων πρέπει να γίνονται με γνώμονα την αναβάθμισή τους και όχι με την εξοικονόμηση κόστους.
  • Ζητάμε να μη γίνει καμία συγχώνευση τμημάτων στα 2ο & 3ο Δ.Σ. και να εξασφαλιστεί ο μικρότερος δυνατός αριθμός μαθητών ανά τάξη στο 6ο Δ.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet