Οδηγίες από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τους δημότες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οδηγίες από τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων από τους δημότες

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού δίνει καθημερινά την μάχη της καθαριότητας στην πόλη μας. Πρέπει όμως όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, να συμβάλλει στο έργο αυτό με σκοπό να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητά μας» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Στο προαναφερόμενο πλαίσιο, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης της Κοινότητας Χολαργού, Βασίλης Σιαμάνης, καλεί τους δημότες να τηρούν τις οδηγίες ώστε να παραμένουν καθαρές οι γειτονιές της πόλης.

Διαχείριση αδρανών υλικών (μπάζων)

Για ιδιωτικές εργασίες ανακαίνισης οι κάτοικοι υποχρεούνται να νοικιάσουν ειδικό κάδο και να φροντίσουν οι ίδιοι για την αποκομιδή και ανακύκλωση των μπάζων, ανεξαρτήτως ποσότητας και σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία.

Ογκώδη απορρίμματα

Τα ογκώδη αντικείμενα (π.χ. στρώματα, μικροέπιπλα κ.ά.) παραλαμβάνονται από τον Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στον τηλ. αριθμό 210 6537261.

Απορρίμματα κηπευτικών εργασιών

Φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν κ.λπ. πρέπει να συσκευάζονται από τους πολίτες σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους και να τοποθετούνται επί του πεζοδρομίου αφού ήδη έχει ενημερωθεί η υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

Ανακύκλωση

Η ανακύκλωση προϋποθέτει τον σωστό διαχωρισμό των απορριμμάτων. Στους μπλε κάδους τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.ά. χωρίς υπολείμματα. Για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, τηλεοράσεις κ.λπ.) λειτουργεί υπηρεσία κατ’ οίκον συλλογής μετά από ειδοποίηση στους τηλ. αριθμούς 8018019090 και 210 4002620.

Για τις μεταχειρισμένες μπαταρίες υπάρχουν ειδικοί κάδοι (στήλες) ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που συλλέγονται στα εξής σημεία:

  • Δημαρχείο (Περικλέους 55).
  • ΚΑΠΗ (Αγαμέμνονος 4).
  • ΚΕΠ Χολαργού (17ης Νοεμβρίου 58).
  • Πλατεία Δημοκρατίας, Φανερωμένης και Βουτσινά.

Κομποστοποίηση

Στους καφέ κάδους τοποθετούνται υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών, υπολείμματα από καφέ ή τσάι, στάχτη, γκαζόν αλλά και τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί και γαλακτοκομικά. Όλα τα παραπάνω δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν σε δεμένες σακούλες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet