Οι θέσεις της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού για τη στέγαση του 1ου ΓΕΛ Χολαργού
Κοινωνία

Οι θέσεις της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού για τη στέγαση του 1ου ΓΕΛ Χολαργού

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ας Ιουλίου, η Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού συμμετείχε, στο πλευρό των Συλλόγων Γονέων του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και 1ου Γυμνασίου Χολαργού, διατυπώνοντας τη θέση της σχετικά με τη λειτουργία του 1ου ΓΕΛ Χολαργού στο κτήριο το οποίο βρίσκεται υπό ανακατασκευή, έτσι όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεδρίασης του Δ.Σ. της, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των δύο Συλλόγων Γονέων, στις 20/7.

Η τοποθέτηση της Ένωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο περιείχε αναφορά στο ιστορικό της όλης υπόθεσης, με σαφή διατύπωση της εκτίμησης του μεγέθους των ευθυνών που έχει η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου αναφέρθηκαν στο ότι:

α) Πριν την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο της ανακατασκευής του 1ου ΓΕΛ Χολαργού, υπήρχε μεγάλη διαφορά άποψης για τον εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης του έργου ανάμεσα στην Ένωση και του εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

β) Η Ένωση Γονέων πριν δύο χρόνια -και σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα- ζητούσε από τη δημοτική αρχή να καλέσει σε ευρεία συζήτηση όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς (δ/νση Δευτεροβάθμιας, δ/ντές σχολείων και Συλλόγους Διδασκόντων, Συλλόγους Γονέων και Εκπροσώπους Μαθητικών Κοινοτήτων) προκειμένου να κατατεθούν εγκαίρως προτάσεις που θα κατέληγαν σε μια κοινά αποδεκτή λύση με το μεγαλύτερο δυνατόν όφελος για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χολαργού.

Η Ένωση Γονέων υπενθυμίζει ότι εδώ και δύο χρόνια έχει ξεκαθαρίσει ότι «κόκκινη γραμμή» αποτελεί η λειτουργία σχολείου ή και τμημάτων του σε απογευματινή βάρδια.

Επίσης, ζητά από όλους τους εκλεγμένους στο Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, «να επιδείξουν τη σοβαρότητα που αρμόζει στη θέση τους και να ακούσουν πραγματικά τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε ό,τι αφορά στο τι χρειάζονται, προκειμένου να δοθεί μια οριστική και αποδεκτή λύση για την προσωρινή στέγαση του 1ου ΓΕΛ Χολαργού».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet