Ο ΠτΔ εγκαινίασε τις «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ο ΠτΔ εγκαινίασε τις «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου θεσμού «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» στον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ. Τον αγιασμό τέλεσε ο επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος.

Ο Σύνδεσμος, που αγωνίζεται καθημερινά 96 χρόνια τώρα με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς και με αίσθημα κοινωνικής συνείδησης, σήμερα έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά με τη δημιουργία του Πρωτοποριακού Θεσμού «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που η παρουσία του ήταν εξαιρετική τιμή για τον Σύνδεσμό μας,  αφού είναι η πρώτη φορά που μας τίμησε ο Αρχηγός του Κράτους, αναφερόμενος στο έργο που επιτελείται, αφού τόνισε ότι συμπληρώνει κενά του κρατικού μηχανισμού, σημείωσε ότι συνδέεται άρρηκτα με την προστασία της προσωπικότητας του Ανθρώπου. Τα παιδιά με νοητική υστέρηση πρέπει να νοιώσουν ότι έχουν τη θέση τους στην κοινωνία» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο νέος για τη χώρα μας θεσμός, που δίνει ελπίδα και προοπτική σε 48 παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους, τοποθετεί τον Σύνδεσμο στην 1η θέση στην Ελλάδα σε αυτή την τόσο σημαντική προσφορά. Έτσι κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη, έχει δωρεάν περίθαλψη, στέγαση, σίτιση και εκπαίδευση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet