Παράρτημα Μελισσίων ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Καταγγελία για μη συμμετοχή μελών του στις σχολικές εορτές της 28ης Οκτωβρίου
Κοινωνία

Παράρτημα Μελισσίων ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Καταγγελία για μη συμμετοχή μελών του στις σχολικές εορτές της 28ης Οκτωβρίου

Το Παράρτημα Μελισσίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει την άρνηση των διευθύνσεων Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Πεντέλης για συμμετοχή μελών του Παραρτήματος σε σχολικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Στη σχετική καταγγελία του το Παράρτημα Μελισσίων του ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επισημαίνει τα εξής:

Πριν από λίγες μέρες γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Πεντέλης δεν έγινε δεκτή η συμμετοχή του Παραρτήματος της περιοχής μας της Εθνικής Αντίστασης, ενώ έγινε αντίστοιχο αίτημα. Προηγούμενα χρόνια συμμετείχαμε με βιωματικές αφηγήσεις από εν ζωή αγωνιστές με πολύ καλή αποδοχή από τους μαθητές.

Αλήθεια ποιοι είναι εκείνοι που αρνούνται τη συμμετοχή των αγωνιστών που πολέμησαν τους κατακτητές φασίστες Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους; Ποιοι είναι εκείνοι που αρνούνται να γνωρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα την ιστορική αλήθεια, τους αγώνες και τις θυσίες του λαού, της νεολαίας της Πεντέλης; Ποιες ήταν οι οργανώσεις της Εθνικής μας Αντίστασης και η πολύμορφη αγωνιστική και διαπαιδαγωγική τους δράση; Ήταν το ΕΑΜ που οργάνωσε τον αγώνα του λαού, με θυσίες και αίμα. Που φρόντισε να μη πεθάνει ο λαός από την πείνα και διοργάνωσε συλλαλητήρια ενάντια στην πολιτική επιστράτευση Ελλήνων, ενάντια στην επέκταση της κατοχής  των Βούλγαρων συμμάχων της ναζιστικής Γερμανίας. Που πρωτοστάτησε στη μάχη της σοδιάς και διαφύλαξε/ υπερασπίστηκε τις υποδομές της πατρίδας μας κατά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων. Ποιοι είναι εκείνοι που επιθυμούν οι νέοι να μαθαίνουν στη μοιρολατρία και την υποταγή και όχι στην αντίσταση και τον αγώνα, στη διεκδίκηση της ζωής που τους ανήκει, όπως έκαναν οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες;

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών (FIR) για την οφειλόμενη τιμή και σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ΚΑΤΑΓΓΕΛOYME τη στάση αυτή των υπευθύνων των σχολείων του Δήμου Πεντέλης για τη μη αποδοχή του αιτήματός μας για συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η συμπεριφορά τους αποτελεί πρόκληση για τους αντιστασιακούς και τους απογόνους τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet