Παραδόθηκε με… αιχμές ο νέος κόμβος Μπλέσσα και Αργυροκάστρου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Παραδόθηκε με… αιχμές ο νέος κόμβος Μπλέσσα και Αργυροκάστρου στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Παραδόθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στους πολίτες Παπάγου – Χολαργού, ο νέος κόμβος Μπλέσσα και Αργυροκάστρου, έργο που σκοπό έχει την καλύτερη διευθέτηση της κίνησης των πεζών έναντι των αυτοκινήτων, τη μεγαλύτερη ασφάλεια στην κίνηση των οχημάτων και τη μείωση της ταχύτητας σε ένα σημείο όπου δέχονταν υψηλό φόρτο αυτοκινήτων.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Δήμος δίνει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του έργου, κάνοντας επίσης λόγο για «μικροπολιτικά συμφέροντα» και εντυπώσεις που επιχειρεί «να δημιουργήσει μια μικρή μειοψηφία», παραπληροφορώντας τους δημότες σχετικά με το έργο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή:

  • Ο νέος κόμβος στη συμβολή των οδών Μπλέσσα και Αργυροκάστρου, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Παρεμβάσεις οδοσήμανσης και βελτίωση οδοστρώματος για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • Τo κόστος του συνολικού έργου ανέρχεται στις 592.938,32 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
  • Το έργο δεν περιλαμβάνει μόνο τον κόμβο Μπλέσσα και Αργυροκάστρου αλλά και τα παρακάτω: Κόμβους-Διαβάσεις στα σημεία Πίνδου και Λευκωσίας, Ναυαρίνου – Σκρα, Ναυαρίνου-Καραολή Δημητρίου, Ναυαρίνου-Ανατολής
  • Επιπλέον των κόμβων -διαβάσεων θα γίνει οδοσήμανση των κάτωθι οδών, στις οποίες παρατηρείται αυξημένη κίνηση και επικινδυνότητα: 25ης Μαρτίου, Αναστάσεως, Πίνδου, Εθνικής Αμύνης.
  • Επίσης περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις των παρακάτω οδών: Αναστάσεως (από 25ης Μαρτίου έως Μεσογείων), Αρκαδίου (από Εθ. Αντιστάσεως έως Μεσογείων), Μπλέσσα (από Πίνδου έως Αργυροκάστρου).
  • Η μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία ΝΑΜΑ, μία εταιρεία που ειδικεύεται στις μελέτες οδοποιίας και κυκλοφοριακών κόμβων και θεωρείται από τις καλύτερες στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet