Πορεία πραγματοποίησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού με προορισμό το δημαρχείο
enosigoneonpx.blogspot.com
Κοινωνία

Πορεία πραγματοποίησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού με προορισμό το δημαρχείο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πορεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Παπάγου-Χολαργού με σκοπό την διεκδίκηση κοινών αιτημάτων τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, δυναμική ήταν η παρουσία των μαθητών στις διαδρομές που διέσχισαν από τα σχολεία τους μέχρι τον προκαθορισμένο τόπο συνάντησης που ήταν το δημαρχείο.

Αφού κατέφθασαν στο δημοτικό κατάστημα, αντιπροσωπεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών δέχθηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Τράκας, παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου, Μάνου Μαυρικάκη, στον οποίο επιδόθηκε το κείμενο του Ψηφίσματος που έχει ως εξής:

Κατά την διάρκεια του ενός, σχεδόν, μήνα λειτουργίας των σχολείων, έχει διαπιστωθεί από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, σειρά ζητημάτων που αφορούν στην καλή λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για τον λόγο αυτόν επικαιροποιούμε τα αιτήματά μας, αιτήματα που είναι κοινά από τους μαθητές και τους  εκπαιδευτικούς καταλήγωντας ότι ζητούμε άμεσα:

  1. Μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών με πάγιο αίτημα τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  2. Κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.
  3. Μέτρα υγιεινής και απολύμανσης για την ασφάλεια στα σχολεία (με επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά).
  4. Δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς για τα σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα.

Επιπλέον ζητούμε την αποσυμφόρηση που δημιουργείται από την συστέγαση του 1ου Γυμνασίου Χολαργού με δυο τάξεις του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και την μετακίνηση της Γ’ Λυκείου Χολαργού από το εργoτάξιο.

Ζητούμε επίσης άμεσα το σπάσιμο των τμημάτων του 2ου Γυμνασίου, αλλά και του 2ου Λυκείου Χολαργού, όπου ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα αιθουσών και εκπαιδευτικών, εξακολουθούν να υπάρχουν τμήματα με 27 μαθητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet