Στην 68η επέτειο από την αποστολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα ο Κ. Τίγκας
Κοινωνία

Στην 68η επέτειο από την αποστολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα ο Κ. Τίγκας

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε στο Ηρώο των Ελλήνων βετεράνων στου Παπάγου, παρουσία του πρέσβη της Νότιας Κορέας, η επέτειος των 68 χρόνων από την αποστολή του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στην Κορέα.

Όπως είναι γνωστό το Εκστρατευτικό Σώμα που απεστάλη μετά από απόφαση του ΟΗΕ, για να προστατεύσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της Νοτίου Κορέας, κράτους μέλους του Οργανισμού, αποτελείτο από Τάγμα συνολικής δύναμης 1.000 ανδρών και σμήνος αεροπορίας 67 ατόμων και 7 αεροσκάφη C – 47 (Ντακότα).

Στην εκδήλωση παρέστη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, Κώστας Τίγκας, ο οποίος μετά το τέλος της εκδήλωσης συνεχάρη τον πρόεδρο των Ελλήνων Βετεράνων αντιστράτηγο ε.α. Στυλιανό Δράκο για την αρτιότητα της διοργάνωσης της τελετής και δήλωσε σχετικά: «Σήμερα τιμούμε την ηρωική δράση του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας που προκάλεσε το θαυμασμό των συμμάχων και έκανε υπερήφανους τους Έλληνες. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε όσους πολέμησαν για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet