Στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me» η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me» η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Παπάγου – Χολαργού

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Παπάγου – Χολαργού (ΔΕΠΙΣ) με ομόφωνη απόφαση των μελών της αποδέχθηκε την πρόσκληση για συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ «Strong Me» για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με σύνθημα «Κάνε το φόβο σου Δύναμη».

Το φεστιβάλ διήρκησε τρεις ημέρες (23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου) και πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα:

  • Της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ)
  • Του Δήμου Αθηναίων
  • Της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
  • Της Κεντρικής Ένωσης Δήμων(ΚΕΔΕ)
  • Του ομίλου για την UNESCO τεχνών, λόγου, επιστημών Ελλάδος.

Συμμετείχε μεγάλος αριθμός φορέων και εκπρόσωποι Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας από την Αττική και από διάφορους Δήμους της Ελλάδας και τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού εκπροσώπησαν:

Η πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ, αντιδήμαρχος Μαρία Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου και τα μέλη Βασιλική (Βάνα) Ρετσινιά, Κωνσταντίνα Κοπανέζου και από τη διοίκηση, η Εριφύλλη Μποσταντζόγλου (ΧΕΝ ΠΑΠΑΓΟΥ).

Στόχος του Φεστιβάλ, ήταν η προβολή των κύριων σχεδίων δράσης που εκπόνησαν οι ΔΕΠΙΣ, η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών και η συνεργασία, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να εξαλειφθεί το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Ακούστηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και δράσεις, έγινε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δεσμεύσεις για βελτίωση των μεθόδων προσέγγισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού παρουσίασε τις δράσεις του, όπως η αυτοάμυνα γυναικών & η συνεργασία με το ΚΕΘΙ και η παρουσίαση/διάλογος για την ισότητα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet