Συνάντηση δημάρχου Παπάγου – Χολαργού με υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Πάρκο Γουδή
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνάντηση δημάρχου Παπάγου – Χολαργού με υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Πάρκο Γουδή

Μετά από αίτημα των δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου και Ζωγράφου, Βασίλη Θώδα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύσκεψη για το μέλλον του Πάρκου Γουδή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού, Δημήτρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης.

Περίγραμμα δράσεων από το ΥΠ.ΕΝ.

Ο κ. Χατζηδάκης έθεσε το περίγραμμα και χρονοδιάγραμμα των δράσεων για το Πάρκο Γουδή και υπογράμμισε ότι ήδη το υπουργείο μεριμνά για:

  • Τη γρήγορη ανάρτηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).
  • Την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος του Υμηττού, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Την εκπόνηση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου.
  • Τις όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειάζονται προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης -με την Αυτοδιοίκηση υπεύθυνη- να προχωρήσει στην ενοποίηση και αξιοποίηση του καινούργιου Πάρκου Γουδή  προς όφελος των πολιτών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Αποφασίσαμε η Πολιτεία να δράσει χωρίς καθυστερήσεις για το Πάρκο Γουδή. Είναι μια  σημαντική πρωτοβουλία για μια πιο πράσινη Αθήνα με ποιότητα ζωής. Το Πάρκο Γουδή είναι ένας πνεύμονας στο κέντρο της πόλης που δεν αξιοποιείται. Δεν θα είναι εύκολη η πορεία προς τα εκεί. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει συνεννόηση με τα εμπλεκόμενα υπουργεία, όπως το υπουργείο Αμύνης και το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς  και με όλους όσοι έχουν λόγο εντός του Πάρκου Γουδή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσουμε στην απόδοση του Πάρκου στο κοινό. Ο χρόνος που έχουμε δώσει στους εαυτούς μας είναι περίπου ένα έτος για την αντιμετώπιση όλων αυτών των εμποδίων. Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας δεν είναι να αποτελεί διαχειριστή πάρκων, αλλά σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί επιτελικά και δραστικά προς την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, δήλωσε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και δικαιωμένος για τη συνεπή μας θέση υπέρ ενός ενιαίου και αδιαίρετου Μητροπολιτικού Πάρκου και ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς στη συνάντησή μας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, μπήκε ένας συγκεκριμένος και χρονικά προσδιορισμένος στόχος. Προχωράμε με κοινή βούληση, σε μια εποχή όπου οι συνθήκες επιβάλλουν αποτελεσματικές πολιτικές σε ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet