Συνεργασία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»
Κοινωνία

Συνεργασία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Τη συνεργασία του με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» μέσω της δημιουργίας του συνεργαζόμενου κέντρου «Γέννασις», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας για τη σημασία της προσφοράς αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, αλλά και της εγγραφής νέων εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, ανακοίνωσε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις 26/1/2024 ο αν. καθηγητής Παιδιατρικής και Αιμοτολογίας και επιστημονικός διευθυντής του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, προσκεκλημένος από τον δήμαρχο Ηλία Αποστολόπουλο και την αντιδήμαρχο Λίλα Σουρανή, επισκέφθηκε το συνεργαζόμενο κέντρο εγγραφής δοτών μυελού των οστών «Γέννασις» που στεγάζεται στο νέο Πολυϊατρείο Παπάγου. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη δράση του συλλόγου, να δώσουν στοματικό επίχρισμα (σάλιο) και να συμπληρώσουν την αίτηση του συλλόγου ώστε να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών δοτών.

Την ίδια μέρα, το «παρών» δήλωσε και η επιστημονική ομάδα του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του ΑΠΘ (Εργαστήριο iMedPhys) με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Μπαμίδη, της οποίας τα μέλη Ευαγγελία Ρωμανοπούλου και Βασιλική Ζηλίδου, δήλωσαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο σημαντικό έργο του συλλόγου, παραδίδοντας τεχνολογικό εξοπλισμό (δύο tablets) ως μία ένδειξη αλληλεγγύης και προσφοράς.

Τέλος, ο δήμαρχος παραχώρησε στον σύλλογο μέρος των αδειών χρήσης του Προγράμματος Νοητικής Ενδυνάμωσης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Φροντίδας LLM Care, προκειμένου αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος των παιδιών που φιλοξενούνται στην ογκολογική μονάδα «Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet