Τοποθετήθηκε η εσωτερική περίφραξη στο εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Παπάγου
Κοινωνία

Τοποθετήθηκε η εσωτερική περίφραξη στο εγκαταλελειμμένο κτήριο πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Παπάγου

Ύστερα από σημερινή (13/7) επιτόπια αυτοψία της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού στο ημιτελές κτίσμα, όπου τραυματίστηκε μαθητής, διαπιστώθηκε ότι η εσωτερική περίφραξη ολοκληρώθηκε. Αναμένεται όμως η ολοκλήρωση της εξωτερικής.

Ακόμη, την Παρασκευή 8 Ιουλίου έλαβε χώρα η προσυμφωνημένη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου – Χολαργού με τη διοίκηση του Ιδρύματος της Ελληνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης – Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης στα γραφεία της Ιατρικής Εταιρείας στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή τον πρόσφατο τραυματισμό μαθητή και με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η ημιτελής οικοδομή ιδιοκτησίας του ιδρύματος. Στη συνάντηση η Ένωση γνωστοποίησε τις αποφάσεις που είχε λάβει κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εντός του κτηρίου αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για το ατύχημα από τους γονείς του μαθητή και μετέφερε τις αγωνίες και τις απόψεις τόσο των γονέων του Δήμου, που απευθύνθηκαν στην Ένωση, όσο και των γονέων που κατοικούν κοντά στο επικίνδυνο κτίσμα.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ενημέρωσε την Ένωση για τις ενέργειες τους προς τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού και προς τον Δήμο Αθηναίων και διευκρίνισε ότι η αρχική άδεια της εν λόγω οικοδομής είχε ακυρωθεί αρκετά χρόνια πριν, (όταν ακόμη υπήρχαν ξεχωριστές οι κοινότητες Παπάγου και Χολαργού), με ενέργειες του τότε δημάρχου Παπάγου, ο οποίος είχε προσφύγει στο ΣτΕ για να μην πραγματοποιηθεί το έργο.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει ένα κτήριο που θα λειτουργεί ως ιατρική βιβλιοθήκη και κέντρο ιατρικής τεκμηρίωσης κι έρευνας κι έναν περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος θα διαμορφωθεί σε κήπο.

Στην παρούσα φάση η Ένωση διαβεβαιώθηκε ότι έχουν συμφωνήσει όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι φορείς για την ολοκλήρωση του έργου, που όμως, λόγω διαφόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών, δεν προβλέπεται η άμεση αποπεράτωση του.

Με αφορμή αυτή τη διαβεβαίωση η Ένωση ζήτησε να περιφραχθεί περιμετρικά όλη η οικοδομή με συμπαγές υλικό και να κλείσει κάθε πιθανή πρόσβαση στην οικοδομή. Ακόμη, επέμεινε να μην υπάρχει καν πόρτα μέχρι να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες ανοικοδόμησης. Επιπροσθέτως η Ένωση ζήτησε να περιφραχθεί με βαρέως τύπου σύρμα και ο περιβάλλον χώρος ιδιοκτησίας του ιδρύματος, ώστε να αποκλειστεί πλήρως  κάθε πρόσβαση προς την ημιτελή οικοδομή.

Τέλος, η Ένωση σημειώνει: «Επιμείναμε ότι πέραν της περίφραξης το ίδρυμα υποχρεούται και οφείλει να μεριμνά για τη συντήρηση και την άμεση αποκατάστασή της και ότι όλα αυτά τα χρόνια παραμελούσε την υποχρέωση του για ασφάλεια και καθαρισμό. Μάλιστα, επιδείξαμε φωτογραφικό υλικό από το 2018 ως και την ημέρα του ατυχήματος που αποδείκνυε την εγκατάλειψη του κτιρίου και την παραμέληση των υποχρεώσεων του ιδρύματος. Επιμείναμε ότι η αποτροπή οποιουδήποτε ατυχήματος δεν μπορεί να αποτελεί ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας και ότι όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει για την ασφάλεια και την καθαριότητα της οικοδομής τους. Υπήρξε προφορική αποδοχή των αιτημάτων μας και μας διευκρίνισαν ότι η ολοκλήρωση της περίφραξης θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος αυτής της εβδομάδας και ότι θα ζητούσαν και τη συνδρομή τόσο της Αστυνομίας όσο και των όμορων με την οικοδομή Δήμων.

Ως Ένωση γονέων θα παρακολουθούμε την υλοποίηση των αιτημάτων μας και καλούμε όλους τους γονείς να μας ενημερώνουν αμέσως για κάθε θέμα που αφορά την επικινδυνότητα του κτηρίου αυτού».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet