Υπεγράφη σύμβαση για την ανάπλαση του 1ου Λυκείου Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Υπεγράφη σύμβαση για την ανάπλαση του 1ου Λυκείου Χολαργού

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, και παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Ποιότητας Ζωής και Παιδείας, Μιχάλη Τράκα, η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση του 1ου Λυκείου Χολαργού», για το οποίο ο Δήμος εξασφάλισε 100% χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα κτήρια, στον αύλειο χώρο και στον άμεσα περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος, με στόχο τη στατική ενίσχυση, την εξοικονόμηση ενέργειας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου καθώς και της προσβασιμότητας των ΑμεΑ / ΑΜΚ.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας προβλέπεται η μόνωση κτηρίων με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, η μόνωση δωμάτων και στεγών, η τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, η αντικατάσταση και βελτίωση κουφωμάτων και η τοποθέτηση θερμομονωτικών υαλοπινάκων. Αντίστοιχα για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία θα γίνει διαμόρφωση ραμπών, χώρων υγιεινής και ανελκυστήρα, ειδικών προδιαγραφών.

Εντός του σχολικού συγκροτήματος θα εγκατασταθεί ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου και ενεργειακής διαχείρισης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων με στόχο τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας, την έγκαιρη ανίχνευση βλαβών και τη συνεχή και ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Το Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτηρίου θα ελέγχει:
1. Το σύστημα θέρμανσης σχολικού συγκροτήματος
2. Το σύστημα αερισμού σχολικού συγκροτήματος
3. Το σύστημα φωτισμού σχολικού συγκροτήματος. Ταυτόχρονα θα διαχειρίζεται μέσω καταγραφών τα ενεργειακά δεδομένα της εγκατάστασης.

Το έργο, κόστους 793.876,66 ευρώ, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, άμεσα και θα διαρκέσει 15 περίπου μήνες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet