Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού υλοποιεί προγράμματα  καταπολέμησης κουνουπιών σε ευαίσθητα σημεία, παράλληλα με την Περιφέρεια.  

Συγκεκριμένα, ο Δήμος, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της όχλησης εξαιτίας των κουνουπιών, υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησής τους, από εδάφους, με τις περιβαλλοντικά συμβατές προνυμφοκτόνες επεμβάσεις, στοχευμένες σε ευαίσθητα σημεία του προαστίου (φρεάτια όμβριων, σιντριβάνια, στάσιμα νερά, πλατείες, χαμηλή βλάστηση πέριξ παιδικών χαρών, πάρκα κ.λπ.), καθώς και τοποθέτηση ειδικών παγίδων για παρακολούθηση της πορείας των πληθυσμών κουνουπιών.  

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνει τους δημότες ότι:

  • Οι περιοχές που θα ψεκαστούν, πλην των φρεατίων, θα οριοθετηθούν με έγχρωμη κορδέλα. Κατά τη διάρκεια του ψεκασμού παρακαλούνται οι πεζοί να μην πλησιάζουν την οριοθετημένη περιοχή, έως την απομάκρυνση της κορδέλας.
  • Οι ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (παιδιά και πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικά νοσήματα ή αλλεργίες)  θα ήταν προτιμότερο να αποφεύγουν τις περιοχές που έχουν ψεκαστεί για ένα εικοσιτετράωρο μετά τον ψεκασμό.
  • Tα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται δεν θεωρούνται επικίνδυνα για τα πουλιά και τα μικρά ζώα (σκύλους, γάτες κ.λπ.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet