Ο ιός του Δ. Νείλου «χτύπησε» και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο ιός του Δ. Νείλου «χτύπησε» και στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού ενημερώνει τους πολίτες ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έλαβε από την Περιφέρεια Αττικής, έχει εμφανιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, ειδικό κλιμάκιο, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, προχώρησε σε στοχευμένες εφαρμογές ακμαιοκτονίας και προνυμφοκτονίας, τόσο στο σημείο που διαμένει το κρούσμα όσο και περιμετρικά.

«Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως κάθε χρόνο, έχει ήδη υλοποιήσει πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών και συγκεκριμένα προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας σε δημόσιους χώρους, όπως παιδικές χαρές, πάρκα, πλατείες, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών αρχών» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Παράλληλα, σημειώωνει ότι η Περιφέρεια Αττικής μέχρι και σήμερα έχει πραγματοποιήσει 12 κύκλους ψεκασμών στον Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, στα παρακάτω σημεία: Τεχνητή λίμνη Verde, Μικρό ρέμα οδού Υγείας, Ρέμα Καλλιρόης, Ρέμα Χατζηκωνσταντή και Ρέμα Καραλή.

«Η  δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη του φαινομένου, υλοποιώντας κάθε αναγκαία παρέμβαση για την προστασία της δημόσιας υγείας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δημοφιλή άρθρα