Ποια μέτρα περίφραξης έχουν ληφθεί στο κτίσμα που τραυματίστηκε μαθητής στον Παπάγο
Φωτογραφία: Myxolargos.gr
Κοινωνία

Ποια μέτρα περίφραξης έχουν ληφθεί στο κτίσμα που τραυματίστηκε μαθητής στον Παπάγο

Με αφορμή τον τραυματισμό μαθητή μαθητή σε εγκαταλελειμμένο κτίσμα πίσω από το Γυμνάσιο και Λύκειο Παπάγου η Foundation of Hellenic Medical Library, ιδιοκτήτρια εταιρεία, εκφράζει τη λύπη της και τονίζει ότι κάθε προσπάθεια διαφύλαξης του χώρου έχει καταπατηθεί. Παράλληλα, στην απάντησή της προς την Ένωση Γονέων Παπάγου – Χολαργού σημειώνει ποιες ενέργειες έχουν γίνει στον χώρο για την προφύλαξή του και σημειώνει πως η ασφάλεια του Ιδρύματος αποτελεί προτεραιότητα του Δ.Σ.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Αγαπητοί κύριοι, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για το ατύχημα του νεαρού στο κτήριο ιδιοκτησίας του Ιδρύματος “Ελληνική Ιατρική Βιβλιοθήκη-Κέντρο Ιατρικής Τεκμηρίωσης” και όχι της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, ευχόμενοι να έχει γρήγορη ανάρρωση. Όπως γνωρίζετε, κάθε προσπάθεια διαφύλαξης του χώρου έχει καταπατηθεί με αποτέλεσμα τόσο το οικόπεδο όσο και το κτήριο του Ιδρύματος να παραμένουν διαρκώς αφύλακτα. Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2018 έγινε εκτεταμένη περίφραξη του οικοπέδου η οποία καταπατήθηκε και αποκαταστάθηκε τρεις φορές σε διάστημα μόλις δύο μηνών.

Τον Ιανουάριο του 2019 υποβλήθηκε από το Ίδρυμα μήνυση κατά αγνώστων μετά τις αλλεπάλληλες καταστροφές και τον Απρίλιο του 2019 προχωρήσαμε σε περίφραξη περιμετρικά του κτιρίου η οποία κατά τον ίδιο τρόπο καταστράφηκε και αποκαταστάθηκε και πάλι. Παράλληλα φροντίζουμε για τον περιοδικό καθαρισμό του οικοπέδου ενώ πρόσφατα συμμετείχαμε στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής. Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την περίφραξη του κτηρίου με μεταλλικά πάνελ. Έχοντας ακολουθήσει τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις αναγκαίες επικοινωνίες με το υπουργείο Οικονομικών, προχωρήσαμε στην ανάθεση του έργου. Ο εργολάβος έχει παραλάβει τα υλικά, έχει ξεκινήσει τις προεργασίες και έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσει το έργο της περίφραξης την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022. Η ασφάλεια του Ιδρύματος αποτελεί προτεραιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου και λυπούμαστε ειλικρινά για την ατυχή συγκυρία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet