Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Νέα αναστολή για τις οικοδομικές άδειες στον Υμηττό
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Νέα αναστολή για τις οικοδομικές άδειες στον Υμηττό

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναστέλλεται εκ νέου για ένα ακόμη έτος η έκδοση οικοδομικών αδειών και οι οικοδομικές εργασίες στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Υμηττού.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019, αναμένεται να προωθηθεί προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ θα ακολουθήσει  διαβούλευση με φορείς, πολίτες, ενδιαφερόμενους πριν οι υπηρεσίες του Υπουργείου συντάξουν το τελικό σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα αποσταλεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο.

Το Προεδρικό Διάταγμα, αφενός θα προστατεύσει οριστικά το φυσικό περιβάλλον και αφετέρου θα προωθήσει τον σχεδιασμό για την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή.

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, δηλώνει την ικανοποίησή του για το σημερινό βήμα που επιτρέπει την προστασία της περιοχής μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και σημειώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση του σχεδίου του Οργανισμού της Αθήνας (ΟΡΣΑ) για το Μητροπολιτικό Πάρκο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet