Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού
Κοινωνία

Εκστρατεία Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Η εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, «Green Step», η οποία απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων, συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια και της φετινής σχολικής χρονιάς.

Κατά την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης με θέμα το αστικό και το περιαστικό πράσινο της πόλης, τη δασοπροστασία, την οικολογική συμπεριφορά κ.ά.

Κατά τη φετινή χρονιά, οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν οι σχολικοί τους κήποι και εργάζονται ομαδικά πάνω στη δημιουργία Σχολικών Φυτολογίων. Με τη βοήθεια του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Πρασίνου, Αρτέμη Βατικιώτη και της γεωπόνου Χρύσας Εξάρχου, οι μαθητές των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου και των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Χολαργού, φύτεψαν πρόσφατα τα δικά τους λαχανικά, καλλωπιστικά φυτά και δεντράκια στους κήπους των σχολείων τους.

«Επιδίωξη της δημοτικής αρχής μέσα από την εκστρατεία «Green Step», της οποίας υπεύθυνη είναι η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα, είναι οι νέοι της πόλης μας να κατανοήσουν μέσα από τη γνώση και από εμπειρίες τα προβλήματα του περιβάλλοντος, την αλληλεπίδραση ανθρώπου – περιβάλλοντος και φυσικά να διαμορφώσουν αξίες και διάθεση για ενεργό συμμετοχή στην προστασία του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet