Εκστρατεία «Green Step» στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Εκστρατεία «Green Step» στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, με απώτερο στόχο την αλλαγή του τρόπου που κινούνται και δρουν οι πολίτες μέσα στην πόλη και την προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε, διοργανώνει τον 4ο Ποδηλατικό Γύρο Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με τους Ποδηλάτες Παπάγου – Χολαργού, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου. Παράλληλα και σε συνέχεια της «Πράσινης Εκστρατείας», εγκαινιάζει τον θεσμό «Green Step», μια νέα εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης η οποία έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης με θέμα την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, δενδροφυτεύσεις, επισκέψεις στα πάρκα της πόλης, επισκέψεις στον Υμηττό, κ.ά. Επίσης, θα διανεμηθεί στους μαθητές έντυπο υλικό και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της ενημέρωσης, τα παιδιά θα παρουσιάσουν θέμα της επιλογής τους σχετικό με την εκστρατεία «Green Step», μέσα από φωτογραφίες, ζωγραφιές, εκθέσεις, παρουσιάσεις, κατασκευές κ.ά.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, όπου και θα γίνει η παρουσίαση των εργασιών των παιδιών και θα τους απονεμηθούν έπαινοι και βραβεία.

Επιδίωξη της δημοτικής Αρχής Παπάγου – Χολαργού μέσα από την εκστρατεία «Green Step», είναι, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι νέοι της πόλης να κατανοήσουν μέσα από τη γνώση και από εμπειρίες τα προβλήματα του περιβάλλοντος, την αλληλεπίδραση ανθρώπου – περιβάλλοντος και φυσικά να διαμορφώσουν αξίες και διάθεση για ενεργό συμμετοχή στην προστασία του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet