Κ. Τίγκας: Απραξία δημάρχου και στο θέμα της αύξησης της τιμής των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Ποιότητα Ζωής

Κ. Τίγκας: Απραξία δημάρχου και στο θέμα της αύξησης της τιμής των απορριμμάτων

Για απραξία στο θέμα της απόφασης του ΕΔΣΝΑ να αυξήσει την τιμή των απορριμμάτων που μεταφέρουν οι Δήμοι στον ΧΥΤΑ Φυλής από 44 ευρώ ανά τόνο σε 49 ευρώ ανά τόνο και μάλιστα αναδρομικά, από 1ης Ιανουαρίου 2018, κατηγορεί τον δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, η δημοτική παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, με επικεφαλής τον κ. Κώστα Τίγκα.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη σημειώνει ότι ο δήμαρχο αντιμετωπίζει παθητικά το όλο ζήτημα, ενώ τον προειδοποιεί ότι οι πολίτες Παπάγου και Χολαργού δεν θα επιτρέψουν καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Καμία αντίδραση από τον Δήμαρχο για την αύξηση από τον ΕΔΣΝΑ της τιμής απορριμμάτων κατά 11,36%
Να μην τολμήσει να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη

Πριν από λίγες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), οργάνου που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, αύξησε την τιμή των απορριμμάτων που μεταφέρουν οι Δήμοι καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Φυλής από 44 ευρώ ανά τόνο σε 49 ευρώ ανά τόνο. Η αύξηση είναι ύψους 11,36% και θα ισχύσει και για το τονάζ των προηγούμενων μηνών, δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2018.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, Κώστας Τίγκας, αντέδρασε άμεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5 Ιουνίου 2018, πρότεινε  στον δήμαρχο να στείλει επιστολή που να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αύξηση είναι απαράδεκτη και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να επισημάνουμε ότι και άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Δυστυχώς, η απάντηση του δημάρχου κ. Αποστολόπουλου ήταν ότι αυτό είναι δουλειά των συνδικαλιστικών οργάνων και ότι εμάς δεν θα μας ακούσει κανείς. Για ακόμη μία φορά έδειξε αδιάφορος προς τα πραγματικά προβλήματα της πόλη μας.

Ο Κώστας Τίγκας δήλωσε σχετικά: «Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των απορριμμάτων. Αν η Περιφέρεια Αττικής απέτυχε στη διαχείριση των οικονομικών των απορριμμάτων, πρέπει η ίδια να βρει λύση στο πρόβλημα. Ας καλύψει το κόστος που προκύπτει από το υπάρχον ταμειακό υπόλοιπο των 44 εκατ. ευρώ του ΕΔΣΝΑ. Εάν ο Δήμος μας τελικά καταφύγει στην εύκολη λύση, δηλαδή στην αύξηση των δημοτικών τελών τότε, για ακόμη μία φορά, θα έχει πράξει ένα τραγικό σφάλμα που θα πλήξει όλους τους δημότες. Για εμάς αυτό είναι απαράδεκτο».

Καλούμε και πάλι δημόσια τον Δήμαρχο να μην διοικεί «κρυπτόμενος» και απαθής και να αντιδράσει άμεσα, απορρίπτοντας την αύξηση τιμής για τα απορρίμματα. Παράλληλα τον προειδοποιούμε ότι αυτό που με τόσο κόπο και επιμονή επιτύχαμε, δηλαδή τη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% στον Παπάγο και 5% στον Χολαργό για το έτος 2018, δεν θα του επιτρέψουμε να το καταστρέψει με την απραξία του. Θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο.

Και μεταφέροντας τη φωνή και την αγανάκτηση χιλιάδων δημοτών, θέλουμε να μεταφέρουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον δήμαρχο και τη δημοτική Αρχή: Μην διανοηθείτε να κάνετε καμία Αύξηση Δημοτικών Τελών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet