Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Ποιότητα Ζωής

Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σε συνεργασία του Υπουργείου με τον Εθνικό Φορέα, Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Ανταποδοτική Ανακύκλωση και την αμερικάνικη εταιρία Envipco.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιθυμεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς του, τόσο στις τοπικές κοινωνίες όπου διαθέτει χώρους ευθύνης του, όσο και στο γενικότερο κοινωνικό σύνολο και να συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το «Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» ξεκίνησε με την τοποθέτηση του 1ου Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης εντός του χώρου του Υπουργείου και αφορά στην ανακύκλωση συσκευασιών.

Η καινοτομία και η μοναδικότητα του προγράμματος, όπως αναφέρει η ο Φορέας, είναι η εφαρμογή της «Διαλογής στην Πηγή», με παράλληλη παροχή σημαντικού ανταποδοτικού αντιτίμου, που ανέρχεται σε 3 λεπτά ανά κάθε μία μεταλλική, πλαστική και γυάλινη συσκευασία. Το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο θα χρησιμοποιείται για την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την έναρξη του προγράμματος έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με την πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος τόνισε ότι η σημερινή γιορτή σηματοδοτεί μια ακόμα επιτυχία, που υπογραμμίζει την ισχύ της σχέσης των ΗΠΑ με την Ελλάδα σε πολλαπλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και ο σημαντικός τομέας του εμπορίου και των επενδύσεων. Παράλληλα, επεσήμανε τη σημαντικότητα της παραγωγής των υψηλής αμερικάνικης τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης της Envipco στην Ελλάδα, καθιστώντας τη χώρα μας έναν κόμβο για όλη την Ευρώπη.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Παύλος Ραβάνης, ο οποίος δήλωσε περήφανος, που με τη συνεισφορά της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάπτυξη της ανακύκλωσης συσκευασιών στη χώρα μας, γίνεται πράξη αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευασιών που απορρίπτονται στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επίσης, σημείωσε ότι ο Εθνικός Φορέας νοιώθει την υποχρέωση και έχει την ευθύνη να συμβάλλει στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των ανθρώπων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, μέσα από ένα νέο μοντέλο ανταποδοτικότητας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet